Streik viis HKScani kahjumisse

03. mai 2018, 09:34
https://www.aripaev.ee/storyimage/ea/20180503/NEWS/180509927/AR/0/AR-180509927.jpg
Ainult tellijale

Rakvere lihatööstuse streik tõstis HKScani kulusid Eestis ning jättis Soome kontserni Balti üksuse kvartali lõpuks kahjumisse.

Esimeses kvartalis müüs HKScani Eesti üksus sarnaselt aastatagusega pea 37 miljoni euro eest kaupu, kuid mulluse 400 000eurose kasumi asemel jäi üksus miljoni euroga kahjumisse. Kulude tõusu põhjusena nimetas ettevõte börsiaruandes Rakvere lihatööstuse streiki.

"Netomüük oli möödunud aasta esimese kvartaliga võrreldes pea sarnasel tasemel, kuigi tapamaja töötas väiksemate mahtudega ning Rakvere lihatööstuses toimus streik. Samas elavnes jaemüük kvartali lõpus ning nägime uudistoodete osakaalu tõusu," märgitakse börsiteates.

Streigiga kaasnenud kuludena märgib HKScan, et pidi võtma kasutusele lisameetmed tarnekindluse tagamiseks. Rakvere lihatööstuse tapamaja töötajate streik kestis 16. aprillini.

Kahjum süvenes ka ülejäänud kontsernis pea kolm korda, 18,6 miljonile eurole. Esimese kvartali käive langes esimeses kvartalis 421 miljonilt 411 miljonile. Pea 10 miljonit eurot kahjumist tõid Rauma lihatööstuse käivitamisraskused.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
03. May 2018, 09:36

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing