• Jaga lugu:

  Maagaasi tarbimine vähenes

  Foto: PantherMedia/Scanpix

  Aprillis suunati Eleringi ülekandevõrgust tarbimisse 395,5 gigavatt-tunni mahus maagaasi, mis möödunud aasta aprilliga võrreldes on 14 protsendi võrra väiksem kogus. Tarbimise languse põhjustas paljude aastate keskmisega võrreldes soojem aprillikuu.

  Kokku imporditi aprillis Eestisse maagaasi 393,7 gigavatt-tundi, mis on samuti 14 protsenti vähem kui eelmise aasta aprillis. Väikseim ööpäevane Eestisse jõudnud maagaasi kogus oli kuu jooksul 5,1 ja suurim 24,3 gigavatt-tundi.
  Leedu gaasibörsil GET Baltic kaubeldud maagaasi hind oli aprillis Eesti hinnapiirkonnas 19,30  eurot megavatt-tunni kohta. Lätis oli keskmine hind 19,1 ja Leedus 18,97 eurot megavatt-tunni eest. Baltikumi keskmine süsteemihind oli 19,01 eurot, püsides märtsiga samal tasemel. Soome Kaasupörssil oli võrreldav hind 24,1 eurot megavatt-tunni eest.
  Aprillis oli gaasi ostu leping 54 700 tarbimiskohal. 900 tarbimiskohta ostavad gaasi üldteenuse korras võrguteenuse osutajalt. Gaasimüüjat vahetas mai alguses 1100 tarbimiskohta.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Vastukaja: rahandusminister viskab krüptobeebi koos vanniveega välja
Virtuaalvääringu teenuste valdkonda ei tuleks poliitilisel tasemel häbiplekistada ja hävitada, kirjutab advokaadibüroo LEXTAL partner Rauno Kinkar vastukajana rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse äsjasele väljaütlemisele.
Virtuaalvääringu teenuste valdkonda ei tuleks poliitilisel tasemel häbiplekistada ja hävitada, kirjutab advokaadibüroo LEXTAL partner Rauno Kinkar vastukajana rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse äsjasele väljaütlemisele.
USA Toidu-ja Ravimiamet hääletas kolmanda vaktsiinidoosi vastu
Reedel hääletas USA Toidu-ja Ravimiamet (FDA) Pfizeri kolmanda vaktsiinidoosi heakskiitmise vastu, vahendab Yahoo Finance.
Reedel hääletas USA Toidu-ja Ravimiamet (FDA) Pfizeri kolmanda vaktsiinidoosi heakskiitmise vastu, vahendab Yahoo Finance.
Venemaal algas AstraZeneca vaktsiini tootmine
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Rahandusministri arvates võiks rahapesu andmebüroo litsentside andmise peatada
Rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse sõnul on virtuaalvääringu teenuste pakkujatega seotud rahapesu ja terrorismi rahastamise riskid Eestis kasvanud ja praegune olukord vajab riigi kiiret tegutsemist.
Rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse sõnul on virtuaalvääringu teenuste pakkujatega seotud rahapesu ja terrorismi rahastamise riskid Eestis kasvanud ja praegune olukord vajab riigi kiiret tegutsemist.