Äripäev • 22. mai 2018
Jaga lugu:

Maagaasi tarbimine vähenes

Foto: PantherMedia/Scanpix

Aprillis suunati Eleringi ülekandevõrgust tarbimisse 395,5 gigavatt-tunni mahus maagaasi, mis möödunud aasta aprilliga võrreldes on 14 protsendi võrra väiksem kogus. Tarbimise languse põhjustas paljude aastate keskmisega võrreldes soojem aprillikuu.

Kokku imporditi aprillis Eestisse maagaasi 393,7 gigavatt-tundi, mis on samuti 14 protsenti vähem kui eelmise aasta aprillis. Väikseim ööpäevane Eestisse jõudnud maagaasi kogus oli kuu jooksul 5,1 ja suurim 24,3 gigavatt-tundi.

Leedu gaasibörsil GET Baltic kaubeldud maagaasi hind oli aprillis Eesti hinnapiirkonnas 19,30  eurot megavatt-tunni kohta. Lätis oli keskmine hind 19,1 ja Leedus 18,97 eurot megavatt-tunni eest. Baltikumi keskmine süsteemihind oli 19,01 eurot, püsides märtsiga samal tasemel. Soome Kaasupörssil oli võrreldav hind 24,1 eurot megavatt-tunni eest.

Aprillis oli gaasi ostu leping 54 700 tarbimiskohal. 900 tarbimiskohta ostavad gaasi üldteenuse korras võrguteenuse osutajalt. Gaasimüüjat vahetas mai alguses 1100 tarbimiskohta.

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt