Artikkel
 • Jaga lugu:

  Poepidamise suurim tegija on Coop

  2017. aasta majandustulemuste järgi on jaekettide turuliider jätkuvalt Coop Eesti, omades toidu- ja esmatarbekaupade jaeturust 22%.

  Tõrvas avas Coop uue poe ja pangakontori tänavu mais.Foto: Arvo Meeks, Lõuna-Eesti Postimees/Scanpix
  Teisel kohal on Maxima Eesti ning kolmandal Selver, kes kasvatas aastaga oma turuosa ligi 1%, kirjutab kaubandus.ee.
  Eelmise aasta majandustulemuste põhjal kaotasid kõige enam turuosa Rimi Eesti Food (-0,9%) ning Prisma Peremarket (-0,5%) võrreldes aasta varasema aastaga. Käive kahanes ka ABC Supermarketsil ning Keila Tarbijate Ühistul.
  Kokkuvõtte tegemise hetkeks ei olnud Äripäeva Infopanka veel Aldar Eesti majandusaasta aruanne jõudnud. 2016. Aastal oli Aldari käive 88,6 miljonit eurot ja kasum 0,5 miljonit eurot, ketil oli 36 müügikohta.
  2017. aastal kasvas Coop Eesti käive 8,4%. Turg tervikuna kasvas 4%. 2017. aastal oli Coop Eesti jaekaubanduse konsolideeritud netokäive 551,4 miljonit eurot ning aruandeaasta kasum kokku 20,8 miljonit eurot.
  2017. aasta lõpu seisuga kuulus Coop Eesti ühistutele 343 müügiüksust, vähenedes aastaga 4 kaupluse võrra.
  Turuosa poolest teisel kohal oleva Maxima Eesti 2017. aasta müügitulu oli 464,4 miljonit eurot, mis on 4,3% rohkem kui aasta varem. Aruandeaasta kasum oli 8,2 miljonit eurot ning aasta varem oli kahjum 11,6 miljonit. Maxima Eestil oli eelmise aasta lõpu seisuga 76 kauplust.
  Ligi protsendi turuosa kasvatanud Selveri müügitulu oli eelmisel aastal 431,5 miljonit eurot ning puhaskasum 13,2 miljonit eurot. Selveri tulu kasvas aastaga 8,2%. 2017. aasta lõpus kuulus Selveri ketti 52 kauplust ning rändpood ja e-Selver.
  Neljandal kohal oleva Rimi Eesti Foodi müügitulu vähenes võrreldes aasta varasemaga 2,9%. Eelmise aasta müügitulu oli 378 miljonit eurot. Kasum oli mullu 1,3 miljonit eurot, aasta varem oli kasum 3,7 miljonit eurot.
  Majandusaasta lõpu seisuga oli ettevõttel 82 kauplust.
  Viiendal positsioonil oleva Prisma Peremarketi müügitulu on vähenenud kolm aastat järjest. 2017. aastal oli ettevõtte müügitulu 182,2 miljonit eurot, aasta enne seda aga 190,4 miljonit eurot. Prisma kasum oli eelmisel aastal 1,2 miljonit eurot, aasta varem oli kasum 1,7 miljonit eurot.
  Rohkem kaubandusuudiseid leialt lehelt kaubandus.ee
 • Hetkel kuum
Majanduslangus või mitte: tulekul on veel kolm intressitõusu
Euroopa Keskpangalt võib järgmine nädal oodata veel üht märkimisväärset intressitõusu, euroala majandus aga läheb järgmisel kahel kvartalil langusse. Eestis võib oodata küll majanduse olukorra halvenemist, aga inflatsioonist see meid ei päästa.
Euroopa Keskpangalt võib järgmine nädal oodata veel üht märkimisväärset intressitõusu, euroala majandus aga läheb järgmisel kahel kvartalil langusse. Eestis võib oodata küll majanduse olukorra halvenemist, aga inflatsioonist see meid ei päästa.
Lugu Ärimeestest ja Advokaatidest. Ja Kodanikust, kes neid ei kadesta. Kohe üldse
Leeri vahetamine, see on imelihtne, kirjutab Äripäeva arvamustoimetaja Karl-Eduard Salumäe.
Leeri vahetamine, see on imelihtne, kirjutab Äripäeva arvamustoimetaja Karl-Eduard Salumäe.
Mõnel pangal võib EKP laenude tagasimaksmine raskeks minna
Euroopa Liidu pangandusjärelevalve EBA teatas, et mõned eurotsooni pangad võivad olla raskustes Euroopa Keskpangast laenatud raha tagasimaksmisel.
Euroopa Liidu pangandusjärelevalve EBA teatas, et mõned eurotsooni pangad võivad olla raskustes Euroopa Keskpangast laenatud raha tagasimaksmisel.
Reaalajas börsiinfo
Suures kahjumis Operaili kaubaveod on tänavu vähenenud poole võrra
Riigile kuuluva raudteevedude ettevõtte Operail kaubamahud on Vene sõja tõttu kokku kuivanud ning kasumi asemel vaatab esimese 9 kuu tulemustest vastu 3,5 miljoni euro suurune kahjum.
Riigile kuuluva raudteevedude ettevõtte Operail kaubamahud on Vene sõja tõttu kokku kuivanud ning kasumi asemel vaatab esimese 9 kuu tulemustest vastu 3,5 miljoni euro suurune kahjum.
Rannarootsi lihatööstus saab uued juhid
Tänasest asuvad Maag gruppi kuuluva Rannarootsi Lihatööstuse ASi juhatuse liikmete kohale Sven Sooman ja Karmo Aksel. Senine juht Silver Kaur lahkub nii Rannarootsi lihatööstuse kui Maag grupi juhatusest, teatas ettevõte.
Tänasest asuvad Maag gruppi kuuluva Rannarootsi Lihatööstuse ASi juhatuse liikmete kohale Sven Sooman ja Karmo Aksel. Senine juht Silver Kaur lahkub nii Rannarootsi lihatööstuse kui Maag grupi juhatusest, teatas ettevõte.
Sõjapõgenikud töötavad peamiselt töötlevas tööstuses
Eestis töötavatest sõjapõgenikest 60% leiab, et nad töötavad oma haridustasemest madalamal ametikohal, selgub Tartu Ülikooli uuringu esmastest andmetest.
Eestis töötavatest sõjapõgenikest 60% leiab, et nad töötavad oma haridustasemest madalamal ametikohal, selgub Tartu Ülikooli uuringu esmastest andmetest.
Operail müüs ära Ukrainas asuva vagunipargi
Eesti riigile kuuluv raudteefirma Operail müüs Ukrainas asuvad rendivagunid rohkem kui 6,5 miljoni euroga.
Eesti riigile kuuluv raudteefirma Operail müüs Ukrainas asuvad rendivagunid rohkem kui 6,5 miljoni euroga.

Olulisemad lood

Reinsalu Operaili kaubavahetusest Venemaaga: riigiettevõttel pole moraalselt selline äri lubatud
Operaili nikliäri Venemaaga on õiguslikult lubatud, kuid küsimus on, kas Eesti Vabariigi maksumaksjatele kuuluva äri jaoks on selline tegevus moraalselt aktsepteeritav, ütles välisminister Urmas Reinsalu valitsuse pressikonverentsil.
Operaili nikliäri Venemaaga on õiguslikult lubatud, kuid küsimus on, kas Eesti Vabariigi maksumaksjatele kuuluva äri jaoks on selline tegevus moraalselt aktsepteeritav, ütles välisminister Urmas Reinsalu valitsuse pressikonverentsil.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.