Äripäev • 23. juuli 2018 kell 13:22

Ossinovski: Palo tahtis juba mõnda aega lahkuda

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna esimees Jevgeni Ossinovski ütles, et Urve Palo teavitas teda oma otsusest valitsusest ja erakonnast lahkuda täna hommikul ja teade tuli talle ning erakonnale ootamatult.

Ettevõtlus- ja infotehnoloogiaministri kohalt ning erakonna ridadest lahkuva Urve Palo otsus oli Ossinovski sõnul sügavalt isiklik. "On selge, et ta on mõelnud selle peale juba mõnda aega ja nüüd suvisel puhkusehetkel on see otsus lõplikult sellisena kujunenud," ütles Ossinovski.

Ossinovski märkis, et Palo otsuse tagamaad on palju sügavamad kui viimatised erimeelsused erakonnas ja Palo oli lahkumist kaalunud mõnda aega. "Ei ole õige siduda seda teatud erimeelsustega, mis siin avalikus ruumis on mõne nädala eest olnud," lausus ta.

Äripäevale teadaolevalt on Urve Palo pahane Jevgeni Ossinovski peale, et too taunis Palo sõnavõttu Indrek Saare aadressil ega asunud teda kaitsma. Ossinovski ütles selle kohta veel kord, et tegu ei ole lühiaegse emotsiooni ajal tehtud otsusega. "Mul on ääretult kahju, et Urve on otsustanud poliitikast lahkuda, aga kuna tegemist on väga otsusekindla naisega, siis see on väga läbi kaalutud ja lõpik otsus. Ehkki see teeb mind kurvaks, siis pean ma seda otsust austama."

Ossinovski ütles, et loomulikul tunneb ta vastutust selle eest, et erakonnast ja valitsusest on meeskonnaliige lahkunud. "Loomulikult ei ole see miski, mille üle ma oleks rõõmustanud, aga selline see otsus sai tehtud. Asume otsima Urve Palo asemele uut inimest," ütles ta.

Samal ajal kui Ossinovski ajakirjanikele aru andis, pidas eraldi pressikonverentsi ka Palo ise. Sotsiaaldemokraatlikus erakonnas käivad jutud, et Palo keeldus koos Ossinovskiga pressikonverentsi pidamast. Äripäeva küsimuse peale, miks nad eraldi pressikonverentse samal ajal peavad, vastas Ossinovski, et tegu oli lihtsalt tobeda kokkusattumusega. "Arvasin, et Urve on selleks ajaks juba ära rääkinud," sõnas ta.

Hetkel kuum