Lähiriikide kirikute investeeringutel suured tootlused

Foto: Raul Mee
Pille Ivask • 7. september 2018
Jaga lugu:
Uudised
Ainult tellijale

Eesti lähiriikide kirikud on üpris aktiivsed investorid ning teenivad head tootlust, tehes ära ka investor Toomasele.

Globaalsetest indeksitest saab võrdluse tuua ka S&P 500 indeksiga, mille tootlus perioodil 1928–2017 on olnud umbes 10%. Viimase 30 aasta tootlus jääb samuti umbes 10% juurde. Investor Toomase portfell teenis viimase 12 kuu jooksul 12% tootlust, kogu tegevusaja keskmine tootlus jääb aga 10% juurde.

Kuigi meediaväljaanded on püüdnud kokku arvutada, kui rikas on katoliku kirik, on see osutunud siiani võimatuks ülesandeks. Kirikute rikkuse üle arutlemine on suuresti spekulatiivne, kuivõrd kirikud ei ava oma varasalve. Üldjuhul ollakse arvamusel, et katoliku kirik on maailma üks rikkamaid organisatsioone.

Varakusega hakkavad silma ka õigeusukirik ning anglikaani kirik.

Täispikkuses näevad seda lugu Äripäeva tellijad.

Oled tellija, kuid ei pääse lugema?Vaata siia

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt