Äripäev • 1. oktoober 2018 kell 13:01
Narva piiripunkt  Foto: Erik Prozes

Liisinguautodega saab taas üle idapiiri

Narva, Koidula ja Luhamaa piiripunktis saab taas üle piiri sõita liisinguautodega ilma Venemaa tollis tagatisraha maksmata, teatas maksu- ja tolliamet.

Ameti piirikontrolli valdkonna juhi Ants Kutti sõnul on liisinguettevõtete andmed Venemaa tollipunktidele edastatud ja kui liisinguettevõttel või auto kasutajal ei ole Venemaa tolli andmetel varasemaid rikkumisi ega Vene riigi ees võlga, siis pääseb taas üle piiri tagatisraha tasumata. Samas lisas Kutti, et kui ajutiselt Venemaale sisenenud sõiduk ei ole määratud tähtajaks riigist väljunud, siis võib sama liisingufirmade teistel autodel tekkida piiril tagatise maksmise nõue.

Vene tolli õigusakt rakendus 4. septembril 2018. Vastavalt aktile võib ainult üks välisriigi numbrimärgiga eraviisiliselt kasutatav sõiduk, mis on registreeritud ühele omanikule, olla ajutiselt Venemaa territooriumil maksuvabalt. Iga järgmise samale omanikule kuuluva sõiduki sisenemisel Venemaale tuleb tasuda impordimaksudega samaväärne tagatis.

Hetkel kuum