Rait Kondor • 19. oktoober 2018 kell 20:05

Ford proovib USA automüüjaid veenda firma jätkuvas headuses

Fordi tegevjuht Jim Hackett kõnelemas USA autodiilerite jaoks korraldatud üritusel Las Vegases.  Foto: Foto: Reuters/Scanpix

Ajal, mil Fordi aktsia on lähedal viimase üheks aasta madalaimale tasemele, proovis Fordi tegevjuht Jim Hackett USA automüüjaid veenda Fordi jätkuvas headuses, kui kinniste uste taga toimunud kogunemisel Las Vegases esitleti uusi plaane ja Fordi tulevikumudeleid, vahendab Reuters.

Fordi tippjuhid eesotsas Hackettiga näitasid USA automüüjate võrgustikule tulevikuversioone Exploreri ja Escape’i maasturite mudelitest. Samuti näidati uut Rangeri pikapi ja seni veel nimeta olevat väiksemat linnamaasturit. Ford on öelnud, et uuendab järgmise kahe aasta jooksul kolm neljandikku oma Põhja-Ameerika mudelivalikust.

Automüüjate sõnul oli Las Vegase kohtumise kõige olulisemaks osasks, et Hackett esitles oma visiooni ettevõtte tuleviku osas ning selgitas, kuidas automüüjad sellesse plaani sobituvad. Automüüjad olid sellist sõnumit juba kaua oodanud.

Fordi aktsia kukkus täna vahepeal isegi 8,19 dollarini, mis on aktsia madalaim tase alates 2009. aasta novembrist. Tänase kauplemispäeva lõpuks tõusis Fordi aktsia 8,50 dollari peale, mis jäi 1 sendi võrra eilsest sulgemishinnast madalamale. Täna vähendas Morgan Stanley analüütik Fordi ja General Motorsi aktsia hinnasihti, viidates Hiina vähenevale nõudlusele.

Ford esitleb oma kolmanda kvartali tulemusi 24. oktoobril ning analüütikud ootavad kasumi vähenemist eelmise aastaga võrreldes.

Hetkel kuum