Äripäev • 7. detsember 2018 kell 13:21

Riik tahab loobuda Eesti Teede erastamisest

Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium on teinud valitsusele ettepaneku loobuda riikliku teehooldusfirma Eesti Teed erastamisest, sest siselepingute lõppemise tõttu on ettevõtte väärtus märgatavalt vähenenud, kirjutab ERR.

Majandusministeerium on teinud valitsusele ettepaneku loobuda riigifirma Eesti Teed erastamisest.  Foto: Andras Kralla

Samuti näeb ministeerium ohtu teehooldussektoris konkurentsi vähenemises, kui ettevõtte peaks ostma mõni konkurent.

Veel eelmine, Reformierakonna juhitud valitsus tegi pisut enne selle kukkumist 2016. aasta sügisel põhimõttelise otsuse ettevõtte ära müüa. Ka pärast seda võimule tulnud Keskerakonna juhitud valitsusel oli plaan Eesti Teede erastamisega edasi liikuda. Kolme partneri koalitsioonileppes seisis, et uus valitsus võtab sihiks müüa riigi osalus ASis Eesti Teed.

Pikemalt saab lugeda ERRist.

Eesti Teedest otsustas riik sel aastal võtta dividendi 2,7 miljonit eurot.

Hetkel kuum