Äripäev • 21. detsember 2018 kell 11:41

Tänavu jäid Aasia rikkad vaesemaks

Bloomberg kirjutab, et esimest korda viimase kuue aasta jooksul ei saanud Aasia rikkamad veel rikkamaks, vaid jäid hoopis vaesemaks.

Alibaba juht Jack Ma on tänavu üks paljudest Aasia rikastest, kes on kaotanud märkimisväärse osa varast.  Foto: Reuters/Scanpix

Bloombergi maailma 500 rikkama inimese edetabelis on suisa 128 inimest, kes pärinevad Aasiast. Nende inimeste varanduse koguväärtus kahanes eelmise aastaga võrreldes 137 miljardi dollari võrra.

Põhjuseid ei maksa kaugelt otsida. Kaubanduspinged ning börside suur kõikumine on nii paljude miljardäride vara kahandanud. Hiina tehnoloogiasektor kukkus sel aastal eriti valusalt, India ja Lõuna-Korea pääsesid veidi kergemalt. Sealjuures on märkimisväärne, et nende rikaste vara vähenes hoolimata sellest, et pangad ja varahaldurid on püüdnud rikkaid poputada ja aidata.

Näiteks on Hiina ärihiidudest Alibaba juht Jack Ma kaotanud oma koguvarast tänavu enam kui 10 miljardit dollarit, Ma Huateng aga 9,8 miljardit dollarit. India 23 rikkamat inimest kaotasid kokku 21 miljardit dollarit oma koguvarast, Lõuna-Korea seitse rikkamat jäid aga kamba peale 17,2 miljardi dollari jagu vaesemaks.

Hetkel kuum