• Jaga lugu:

  FI: aasta sündmus oli Danske äriliini sulgemine

  Eesti finantsinspektsiooni hinnangul oli 2018. aastal enim pangandusmaastikku raputanud sündmus Danske skandaali avalikustamine. Foto: TAIRO LUTTER

  Finantsinspektsiooni sõnul saab lõppeva aasta võtta kokku kolme märksõnaga: Danske skandaal, Luminori tulek ja uued digiteenused.

  Esimesele kohale seadis inspektsioon loomulikult Danske äriliini sulgemise. Täpsemalt suleti kahtluse alla sattunud ärisuund juba 2015. aastal, kuid avalikult sai sellest rääkida alles tänavu.
  Samuti märkis finantsinspektsioon, et oluline sündmus oli ka Versobankilt tegevusloa võtmine. "Mõlemad sündmused näitasid, et Eestil olid pankades nõrkused riske juhtida, aga ka seda, et Eesti finantsjärelevalve oli võimeline neile otsustavalt reageerima," kinnitas inspektsioon.
  Hoolimata pangandusskandaalidest polnud inspektsiooni hinnangul aasta läbinisti negatiivne. Näiteks Luminori tulek ja miljardieurone müük Blackstone grupile. "See tehning näitas konsolideerumise suundumust, aga ka seda, et Skandinaavia kapital lahkub turult," märkis finantsinspektsioon.
  Sel aastal hakati rohkem rääkima uutest digiteenustest ja nende reguleerimisest. Seda eriti krüptovaluutade ja e-residentsuse vallas. "Need lahendused avavad võimalusi, kuid 2018. aastal hakati mõistma osaliselt kaasnevaid riske," sõnas finantsinspektsioon.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Peep Siitam: palvetamine ja filosofeerimine talutavat elektri hinda ei too
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
Microsoft ostab megatehingus ühe maailma suurima mängutootja
Microsoft teatas teisipäeval, et ostab arvutimängu “Call of Duty” looja Activision Blizzardi ligi 67 miljardi dollari eest. See on sektori seni suurim tehing, mis aitab Xboxi tootjal saada käibelt maailma suuruselt kolmandaks mängutootjaks, vahendab Reuters.
Microsoft teatas teisipäeval, et ostab arvutimängu “Call of Duty” looja Activision Blizzardi ligi 67 miljardi dollari eest. See on sektori seni suurim tehing, mis aitab Xboxi tootjal saada käibelt maailma suuruselt kolmandaks mängutootjaks, vahendab Reuters.
Venemaa firma tellib hiigeljäälõhkuja Soomest Vene omanikega laevatehaselt
Helsinki Shipyard sai Venemaa firmalt tellimuse ehitada uus jäämurdja, mis on suurim diisel-elektri-jäälõhkuja, mis Soomes kunagi ehitatud, kirjutab Helsingin Sanomat.
Helsinki Shipyard sai Venemaa firmalt tellimuse ehitada uus jäämurdja, mis on suurim diisel-elektri-jäälõhkuja, mis Soomes kunagi ehitatud, kirjutab Helsingin Sanomat.
Venemaa gaasijuhe kuumutab Saksamaa koalitsiooni lõhenemist
Venemaalt Saksamaale kulgev gaasijuhe Nord Stream 2 on juba löönud kiilu Saksamaa ja USA vahele ja külvanud lahkarvamusi Euroopas. Nüüd, mil kasvab hirm, et Venemaa ründab Ukrainat, on sellest saanud tüliõun ka Saksamaa valitsuse sees, kirjutab Financial Times.
Venemaalt Saksamaale kulgev gaasijuhe Nord Stream 2 on juba löönud kiilu Saksamaa ja USA vahele ja külvanud lahkarvamusi Euroopas. Nüüd, mil kasvab hirm, et Venemaa ründab Ukrainat, on sellest saanud tüliõun ka Saksamaa valitsuse sees, kirjutab Financial Times.