Bonnieri preemiat väärt lugu rääkis väikesest Martinist

ERRi ajakirjanik Merilin Pärli ja Eesti Ekspressi ajakirjanik Kirsti Vainküla võitsid hinnatuima preemia.  Foto: Liis Treimann

Uuriva ajakirjanduse auhinna Bonnieri preemia võitsid sel aastal ERRi ajakirjanik Merilin Pärli ja Eesti Ekspressi ajakirjanik Kirsti Vainküla pisipoiss Martini lapsendamise lugude eest.

Mitu lugu rääkisid vanemliku hoolitsuseta pisipoisist Martinist, kelle lapsendamisega tekkisid lastekaitsjate erapoolikuse tõttu probleemid.

Bonnieri preemia nominendid olid "Pealtnägijas" eetris olnud Mihkel Kärmase ja Anna Pihli uuriv telelugu Igor Mangist, Postimehe ajakirjaniku Holger Roonemaa artiklid Venemaa mõjutustegevuse paljastamisest Eestis ja lähiriikides ning Eesti Päevalehe ajakirjaniku Joosep Tiksi artiklid Kanuti vägivaldsetest noortest.

Preemia võitja saab Rootsi meediakontsernilt Bonnier ja ajalehelt Äripäev auhinnaks 5000 eurot.

Eelmisel aastal võitsid Bonnieri preemia Äripäevas ja Postimehes ilmunud lood rahapesust Eestis. Äripäevas olid lugude autorid Piret Reiljan ja Marge Väikenurm, Postimehes Joosep Värk ja Risto Berendson.

Žüriisse kuulusid Äripäeva peatoimetaja Meelis Mandel, Põhjaranniku tegevtoimetaja Erik Kalda, Eesti Päevalehe ja Delfi peatoimetaja Urmo Soonvald, Postimehe peatoimetaja asetäitja Aivar Reinap, rahvusringhäälingu toimetaja ja saatejuht Mihkel Kärmas ning ajalehtede liidu tegevjuht Mart Raudsaar.

Hetkel kuum