• Jaga lugu:

  Mart Luik rikkus Kaja Kallase ja Raimond Kaljulaidi neljasilmajutu

  Isamaa liige Mart Luik tikkus Kaja Kallase ja Raimond Kaljulaidi vestlusesse, mis ei olnud Kaja Kallasele meeltmööda.Foto: Andras Kralla

  Reformierakonna esimees Kaja Kallas ei saanud Keskerakonna liikme Raimond Kaljulaidiga salajuttu puhuda, sest Isamaa liige Mart Luik segas vahele.

  Kui Raimond Kaljulaid (Keskerakond) täna KPMG aastakonverentsile jõudis, kutsus teistest varem kohale jõudnud Kaja Kallas (Reformierakond) ta kohe ruumist välja, et nelja silma all juttu ajada. Konverentsil toimus täna poliitikute aruteluring.
  Kallas ja Kaljulaid rääkisid koridoris pikki minuteid, kuni nende neljasilmajutule tegi järsu lõpu Mart Luik (Isamaa), kelle lisandumine vestlusringi ei näinud Kallast rõõmustavat.
  Foto: Andras Kralla
  Täna hommikul rääkis Kaja Kallas Äripäeva raadios, et püüab Keskerakonna inimesi ümber veenda, et nad ei pooldaks Keskerakonna, Isamaa ja EKRE loodavat koalitsiooni.
  "Keskerakonna inimestele ei ole esitatud täit tõde ja neid on viidud eksiteele, kallutatud tagasi selle koalitsiooni toetamise poole, kuigi laual on olnud ka teised variandid. Tahame, et nad saaksid aru, mis Keskerakonna, Isamaa ja EKRE valitsus Eestile kaasa tooks. /.../ Kui koalitsiooni tegijad saavad teadmise, et neil ei ole koos vajalikke hääli, et koalitsioon läbi suruda, siis võib-olla mõtlevad nad tõsiselt, kas ikka tasub seda teha," rääkis ta.
  Kallas ütles, et ta lükkab ümber valesid, mida Keskerakonna liikmed esitavad. "Kas või kirjeldused minu ja Jüri Ratase omavahelistest vestlustest, mis on ilmselgelt valed. Kui on kaks osapoolt ja mina kinnitan, et väited ei vasta tõele, siis võib-olla Keskerakonna liikmed mõtlevad ümber," ütles ta.
  Kallas nimetas ka konkreetselt Raimond Kaljulaidi. "Ta kutsub üles inimesi realistlikult mõtlema. Sõnum on, et inimesed saavad otsustada, kas nad annavad koalitsioonile toetuse või ei," kiitis ta.
  Päeval Äripäevaga rääkinud ning esmaspäeval Keskerakonna juhatusest protestiks välja astunud Raimond Kaljulaid ütles, et Jüri Ratas on võtnud väga suure risk. "Teatud kriisi ilmingud Keskerakonnas on,“ ütles Kaljulaid.
  Samas ütles Kaljulaid, et Ratase kritiseerimine ei anna mitte midagi. „Vastupidi, sooviksin talle edastada sõnumit, et uks on kindlasti lahti ja sellest toast saab veel välja tulla, kuhu on mindud. See vastaks kõige rohkem valijate ja keskerakondlaste ootustele,“ sõnas Kaljulaid.
  Tema sõnul on tema koduerakonna otsused praegu karjuvas vastuolus tsentristliku maailmavaatega ning Eesti poliitmaastikul toimunud pöördelised sündmused on tekitanud paljude keskerakondlaste ja nende toetajate seas pettumust. Selline ebastabiilsus hakkab Kaljulaidi sõnul õõnestama Keskerakonna vundamenti ja kasvatab lahkujate ridu. „Populistide osalus valitsuses stabiilset valitsemist pakkuda ei saa ja kindlasti näeme minikriise, mis hakkavad õõnestama Keskerakond väga mitmes suunas,“ leidis Kaljulaid.
  Tema arvates võisid Eesti noored tunda end esmaspäeval ärgates nagu Briti noored, kes pidid paari aasta eest leppima Brexiti reaalsusega. „Eks siin on sama tunne, ainus erinevus on, et meie pole valimistel selle poolt hääletanud. Pigem vastupidi,“ ütles Kaljulaid.
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Rahvuslik projekt: päästame keskealised põdurate liigast
Tulevikuväljakutseist rääkides on tavaks rääkida noortest, aga miks? Eesti noored on avatud ja nutikad maailmakodanikud, kes saavad enda põlvkonna väljakutsetega ise hästi hakkama. Meie noored pole hukas. Meie vanad on, ja siin tuleb lahendusi otsida, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja Forus Grupi juhatuse esimees Margus Nõlvak.
Tulevikuväljakutseist rääkides on tavaks rääkida noortest, aga miks? Eesti noored on avatud ja nutikad maailmakodanikud, kes saavad enda põlvkonna väljakutsetega ise hästi hakkama. Meie noored pole hukas. Meie vanad on, ja siin tuleb lahendusi otsida, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja Forus Grupi juhatuse esimees Margus Nõlvak.
LHV aktsia tegi eilse järsu languse paari tunniga tasa
LHV aktsia on täna pea täielikult eileõhtusest järsust langusest taastunud. Analüütikute hinnangul oli eile lõpuoksjonil toimunud müük Balti turgudel ebamõistlik.
LHV aktsia on täna pea täielikult eileõhtusest järsust langusest taastunud. Analüütikute hinnangul oli eile lõpuoksjonil toimunud müük Balti turgudel ebamõistlik.
Energeetika ja puidutööstus vedasid tööstustoodangu kasvu
Statistikaameti andmetel tootsid tööstusettevõtted oktoobris 2,8% rohkem toodangut kui eelmise aasta samas kuus. Toodang suurenes energeetikas 11,8% ja töötlevas tööstuses 3,5%, vähenes aga mäetööstuses 39,7%.
Statistikaameti andmetel tootsid tööstusettevõtted oktoobris 2,8% rohkem toodangut kui eelmise aasta samas kuus. Toodang suurenes energeetikas 11,8% ja töötlevas tööstuses 3,5%, vähenes aga mäetööstuses 39,7%.
Raadiohommikus: alternatiivturu IPOmaania
IPOde sadu jätkub – sellest nädalast saab Nasdaq Balti alternatiivturul First North märkida kahe Eesti ettevõtte aktsiaid.
IPOde sadu jätkub – sellest nädalast saab Nasdaq Balti alternatiivturul First North märkida kahe Eesti ettevõtte aktsiaid.