Artikkel
 • Jaga lugu:

  Nädala raadiohitid: miljon eurot portfellis ja ligi 10 000 eurot palgaks

  Kes jõuab esimesena miljoni euroni? See küsimus tõmbas sel nädalal kõige rohkem Äripäeva raadio kuulajate tähelepanu.Foto: Bloomberg

  Sel nädalal paelus Äripäeva raadio kuulajaid kõige enam kaks tulist vastasseisu – esimeselt kohalt leiab investorite duelli teel miljoni euro suuruse portfellini, teisel kohal on aga võitlus selle nimel, kes saab järgmise viie aasta jooksul Brüsselis nuppe vajutada.

  Tabeli lõpuosast võib aga leida vähe suvisemaid teemasid, kogu edetabel on järgnev:
  1. "Investor Toomase tund": Kristi Saare ja Tauri Alase võitlus miljoni eurose portfellini
  Seekord olid investorite saates külas Kristi Saare ja Tauri Alas. Ligi kuueaastase investeerimiskarjääri jooksul on kasvanud nende portfellid ning hulljulgemaks on muutunud eesmärgid. Nad nendivad samas, et finantsvabaduse saavutamisega kiire enam pole.
  Uurime, kuidas on muutunud nende investeerimisteekond, millised on järgmised eesmärgid, kuhu Kristi Saare ja Tauri Alas praegu investeerivad, kuidas nad mõtlevad iduinvesteeringutele, milliseid investeeringuid nad investor Toomasele soovitaksid ning palju muud.
  2. "Fookuses: Euroopa Parlamendi valimisdebatt": "Sinuga ma vastandun iga hetk hea meelega"
  "Sinuga ma vastandun iga hetk hea meelega," juhatas Yana Toom (Keskerakond) sisse europarlamendi valimiste debati saate Jaak Madisoniga (EKRE).
  Tulises saates tuli juttu, mis on kandidaatide plaanid europarlamendis, Ruuben Kaalepi käežestide kahjulikkusest, Jaak Madisoni empaatiavõimest, Euroopa tulevikust ja Eesti mainest.
  Debati kohta kokkuvõtet saab lugeda siit.
  3. "Ettevõtlusraadio": kui lihtne on arveldada krüptorahas?
  Investoriteliidu saates tuli juttu krüptorahaga arveldamisest. Kui lihtne on arveldada krüptorahas ja kui ohutu see on, räägivad meile Piixpay makseplatvormi kaasasutaja Evald-Hannes Kree ning Piixpay makseplatvormi äriarendusjuht ja Eesti Krüptoraha Liidu juhatuse liige Raido Saar.
  4. "Äripäev eetris": majanduskülmalaine ootustel
  Nii Euroopa Liit kui ka Balti-Saksa Kaubanduskoda kinnitasid hiljuti, et Eesti majanduskasv ja ettevõtete kasumiväljavaated on lähiaastail varasemast kesisemad. Samuti on europarlamendi prognoositavad tulemused pigem ennustamas muutuste ajastut. Kuidas nendes tugevates hoovustes on läinud Eesti börsiettevõtetel, kes teatasid möödunud nädalal oma tulemustest?
  5. "Lavajutud": säästlik hoone ei võrdu säästlik projekt
  Saade on salvestatud konverentsil "Säästlik hoone 2019". Esimese ettekande, "Säästlik hoone ei võrdu säästlik projekt", teeb Kaitis Väär, Eesti Ehituskonsultatsiooniettevõtete Liidu juhatuse liige ja Novarc Groupi juhatuse liige. Ta räägib projekteerimise faasi olulisusest, energiatõhusa hoone ehitamisel.
  Teine ettekanne on arhitekti ja inseneri vastutusest, nullenergiahoonete kavandamisel. Räägib Peeter Parre, IB Aksiaal juhataja ja Eesti kütte- ja ventilatsiooniinseneride ühenduse eestseisuse liige. Mida teha, kui valminud hoone energiatarve ei vasta projekteerimisel tehtud energiaarvutustele? Kellele langeb vastutus?
  6. "Teabevara tund": tööandja, võta alaealine suveks tööle
  Suvi on kohe käes ja paljud koolinoored tahaksid vaheajal töötada. Osa neist töötaks hea meelega ka aasta läbi. Kas ka tööandjale on alaealiste töölevõtt kasulik ja kui, siis mil moel, sellest räägivad töösuhete teabevara koostööpartnerid Liina Karlson ja Birgit Riivits Themis Õigusbüroost.
  7. "Innovatsiooniminutid": maasikas – see kõige magusam mari!
  Kuidas maasikaid õigesti kasvatada? Kui palju maasikasorte maailmas on? Mis sorti maasikas on kõige magusam? Milline maasika-aasta meid ees ootab? Neile ja paljudele teistele huvitavatele küsimustele vastab Eesti Maaülikooli põllumajandus- ja keskkonnainstituudi aianduse dotsent Ulvi Moor.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Olulisemad lood

Energiahindade ohver: pika ajalooga leivatööstuse jaoks jääb see aasta viimaseks
Poelettidelt tuttavaid leibu ja küpsetisi valmistanud Saare Leiva töötajad saavad täna koondamisteate, sest ettevõte paneb aasta lõpus uksed kinni.
Poelettidelt tuttavaid leibu ja küpsetisi valmistanud Saare Leiva töötajad saavad täna koondamisteate, sest ettevõte paneb aasta lõpus uksed kinni.
Põim Kama: planeerimine on surnud, elagu tegutsemine
Kriisidega käib kaasas üks suur võit. Need vabastavad meid ebapraktilistest harjumustest, struktuuridest ja keerukusest, kasutustest prognoosidest ja strateegiatest, vaikimisi võetud kohustusest ühises liivakastis „korralikult mängida“ ning laiemalt kõigest, mis enam ei toimi, kirjutab suhtekorraldaja Põim Kama.
Kriisidega käib kaasas üks suur võit. Need vabastavad meid ebapraktilistest harjumustest, struktuuridest ja keerukusest, kasutustest prognoosidest ja strateegiatest, vaikimisi võetud kohustusest ühises liivakastis „korralikult mängida“ ning laiemalt kõigest, mis enam ei toimi, kirjutab suhtekorraldaja Põim Kama.
USA börsi aktsiad langesid viimase 22 kuu madalaimale tasemele
USA aktsiaturud langesid madalaimale tasemele, mida nähti viimati 2020. aasta novembris. S&P 500 langes neljapäevasel kauplemispäeval koguni 2,9%, kuid vähendas turgude sulgemisega kahjumit.
USA aktsiaturud langesid madalaimale tasemele, mida nähti viimati 2020. aasta novembris. S&P 500 langes neljapäevasel kauplemispäeval koguni 2,9%, kuid vähendas turgude sulgemisega kahjumit.
Reaalajas börsiinfo
Lemeks teenis möödunud aastal rekordilise käibe ja kasumi
Möödunud aastal oli Lemeks ASi käive 193 miljonit eurot, mis oli 61% suurem tunamullusest käibest. Hea aasta põhjus oli ettevõtte juhatuse esimehe Jüri Külviku sõnul selles, et koroona ajal kulutamata jäänud raha investeeriti Eestis ja Euroopas kodude uuendamisse, mis tõi kaasa puidust toodete müügi hüppelise kasvu.
Möödunud aastal oli Lemeks ASi käive 193 miljonit eurot, mis oli 61% suurem tunamullusest käibest. Hea aasta põhjus oli ettevõtte juhatuse esimehe Jüri Külviku sõnul selles, et koroona ajal kulutamata jäänud raha investeeriti Eestis ja Euroopas kodude uuendamisse, mis tõi kaasa puidust toodete müügi hüppelise kasvu.
Coop Eesti juht lahkub ametist
Kolm aastat Coopi kaupluste võrgustikku juhtinud Alo Ivask lahkub oktoobrist Coop Eesti Keskühistu juhatuse esimehe kohalt. Uue juhi otsingud käivad.
Kolm aastat Coopi kaupluste võrgustikku juhtinud Alo Ivask lahkub oktoobrist Coop Eesti Keskühistu juhatuse esimehe kohalt. Uue juhi otsingud käivad.
Julgeolek on määrav, küll majandus hakkama saab
Konverents Äriplaan näitas, kuidas majandusmaailm jaguneb tulevikku vaadates laias laastus kahte lehte: on optimistid ja on pessimistid; meie jääme pigem esimesse poolde, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Konverents Äriplaan näitas, kuidas majandusmaailm jaguneb tulevikku vaadates laias laastus kahte lehte: on optimistid ja on pessimistid; meie jääme pigem esimesse poolde, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Viimsi Artiumi arhitekte paelusid enneolematud tingimused
Viimsis uksed avanud kultuuri- ja hariduskeskus Viimsi Artium pakub oma tipptasemel akustikaga saalides võimsaid muusika- ja teatrielamusi ja ka mitmesuguseid huviringe igas vanuses inimestele, kirjutab Äripäeva Sisustaja.
Viimsis uksed avanud kultuuri- ja hariduskeskus Viimsi Artium pakub oma tipptasemel akustikaga saalides võimsaid muusika- ja teatrielamusi ja ka mitmesuguseid huviringe igas vanuses inimestele, kirjutab Äripäeva Sisustaja.

Olulisemad lood

Soome sulgeb öösel piiri Vene turistidele
Soome valitsus teatab pärastlõunasel pressikonverentsil uued piiriregulatsioonid, millega Venemaalt saabujate arv võib väheneda poole võrra, kirjutab Helsingin Sanomat.
Soome valitsus teatab pärastlõunasel pressikonverentsil uued piiriregulatsioonid, millega Venemaalt saabujate arv võib väheneda poole võrra, kirjutab Helsingin Sanomat.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.