Liis Treimann • 20. juuni 2019 kell 3:00
Uudised
Ainult tellijale

Teadusraha – mees annab sõna, mees võtab sõna*

Foto: Liis Treimann

Eesti teadlased elavad juba aastaid projektist projektini, mis tähendab, et pole mingit kindlust järgmise viie või isegi lähima paari aasta suhtes. Kuus teadlast rääkisid Äripäevale oma uurimisvaldkonna, rühma ja perekonna ärevast tulevikuväljavaatest.

Eelmise aasta 19. detsembril allkirjasid teadlased, poliitikud ja ettevõtlusorganisatsioonid presidendi juures Eesti teadusleppe, millega lubasid teadusrahastuse tõstmist 1 protsendini sisemajanduse kogutoodangust järgmise kolme aasta jooksul. See oleks lubanud teadusele lisaraha hinnanguliselt 47 miljonit eurot aastas. Selle aasta 28. mail otsustas valitsus säilitada teaduse rahastamise senisel tasemel ehk 0,71 protsendil sisemajanduse kogutoodangust.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum