• Jaga lugu:

  HKScan suutis kahjumit vähendada

  HKScan Estonia avas Rakvere lihatööstuse äsjavalminud laienduse. HKScan kontserni tegevjuht Tero Hemmilä.Foto: LIIS TREIMANN

  HKScan Groupi käive oli teises kvartalis 439,4 miljonit eurot. Tegevuskahjum (EBIT) oli seejuures aga 6,6 miljonit eurot, mis on siiski paranemine võrreldes eelmise aasta sama aja tulemusega, mil kahjum oli 16,7 miljonit eurot. Ettevõtte teatel on kahjumi vähenemisele kaasa aidanud linnuliha ärisuuna hea areng.

  HKScanil õnnestus edukalt ka aktsiaemissioon, mis tõi ettevõttesse 71,9 miljonit eurot. Tänu aktsiaemissioonile on HKScan ka pankadelt paremad laenutingimused välja võidelnud.
  HKScani juht Tero Hemmilä ütles, et lähiaastatel peaks maailmas lihatarbimine kasvama. Ta avaldas lootust, et EBIT jätkab kasvu. "Teine kvartal oli endiselt veidi negatiivne, kuid näitas selget arengut. Me ei ole tulemusega rahul, aga suund on õige," märkis ta.
  HKScan on alustanud ka sealiha ekspordiga Hiinasse, mida räsib seakatk. Siiski on tegu veel marginaalse ärisuunaga. Hiina seakatkuepideemia tõstab aga HKScani teatel sealiha hinda ja mõjutab kaudselt ka teiste lihakategooriate maksmust.
  Ettevõte jätkab ka kokkuhoiukavaga, mis peaks kolme aastaga firma kasumlikkuse suunas pöörama. HKScan toonitab ka fakti, et liha on osa vastutustundlikust ja tervislikust dieedist.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Loorits: kas läheme taastuvenergiale üle või maksame miljard eurot aastas?
Tänane olukord elektriturul ei ole mitte taastuvenergiale ülemineku, vaid taastuvenergiale mitte ülemineku tulemus, kirjutab Kaamos Energy juht Mihkel Loorits.
Tänane olukord elektriturul ei ole mitte taastuvenergiale ülemineku, vaid taastuvenergiale mitte ülemineku tulemus, kirjutab Kaamos Energy juht Mihkel Loorits.
Tarneahela probleemide tõttu jääb tänavu tootmata ligi 8 miljonit autot
Globaalsed autotootjad võivad tänavu kaotada tarneahelatega seotud probleemide tõttu 210 miljardit dollarit käibest, mida on kaks korda rohkem kui aasta alguses prognoositi, teatas konsultatsioonifirma Alixpartners.
Globaalsed autotootjad võivad tänavu kaotada tarneahelatega seotud probleemide tõttu 210 miljardit dollarit käibest, mida on kaks korda rohkem kui aasta alguses prognoositi, teatas konsultatsioonifirma Alixpartners.
Enefit Green võib täna avaldada uudise börsile mineku kohta
Eesti Energia kontserni kuuluv taastuvaenergiaettevõte Enefit Green korraldab täna kell 11 pressikonverentsi, kus tahab jagada ettevõtte hetkeseisu ja arenguplaane.
Eesti Energia kontserni kuuluv taastuvaenergiaettevõte Enefit Green korraldab täna kell 11 pressikonverentsi, kus tahab jagada ettevõtte hetkeseisu ja arenguplaane.
Ruth Oltjer: börsilt raha küsida on minu jaoks liiga aeglane ja kohmakas
Tippjuht Ruth Oltjer kirjeldas Äriplaan 2022 konverentsil tagasivaatavalt, kuidas tema ettevõttele oli koroonakriisis prioriteediks Eesti riik. Ta ütles, et kriisi ajal oli tal riigiametitega suurepärane koostöökogemus, kuid mõned otsustamatud ametnikud on siiski tõrvatilgaks meepotis.
Tippjuht Ruth Oltjer kirjeldas Äriplaan 2022 konverentsil tagasivaatavalt, kuidas tema ettevõttele oli koroonakriisis prioriteediks Eesti riik. Ta ütles, et kriisi ajal oli tal riigiametitega suurepärane koostöökogemus, kuid mõned otsustamatud ametnikud on siiski tõrvatilgaks meepotis.