Uudised
Ainult tellijale

Siseministeerium plaanib välismaalastele maa ostmise piiranguid

Your Office'i vastutav partner ja peajurist Mirjam Marastu, kes nõustab Paljassaarde uut linnaosa rajavat Hongkongi ärimeest, loodab, et maa ostu reeglite karmistamisega välisinvestoreid ära ei hirmutata.  Foto: Andras Kralla

Siseministeeriumis on küpsenud plaan muuta välismaalastele riigikaitseliste kitsendustega maa-aladel maa ostmine märksa keerukamaks. Kavas on taustakontrollid ja ostja tegeliku kasusaaja väljaselgitamine, mõnel juhul tuleb taotleda eraldi luba.

Väljatöötamiskavatsuse (VTK) koostajad nendivad, et praeguse seaduse (KAOKS) tähelepanu on suunatud üksnes riigipiiri kaitsele. Arvestatud ei ole aga elutähtsate teenuste toimepidevuse, strateegilise infrastruktuuri toimimise, valitsusasutuste töö ja muu säärasega ehk n-ö laia pildiga.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum