Sigrid Kõiv • 8. mai 2020 kell 9:29
Uudised
Ainult tellijale

Kriisiblogi: kas varimajandus toimib takistuseta edasi?

Foto: Liis Treimann

Eesti Panga avaldatud märtsikuu pangakaartide kasutuse statistikas paistab kriisi mõju selgelt silma, vahendab Äripäeva Infopanga kriisiblogi. Samal ajal ei paista eriolukord olevat oluliselt mõjutanud sularaha väljavõttu.

Kuigi eriolukord mõjutas märtsi vaid poole kuu ulatuses, näitas kaardimaksete rahaline maht eelmise aasta märtsiga võrreldes kuueprotsendilist vähenemist. Aasta tsüklilisus näeb ette, et märtsis suureneb maksete maht jaanuari-veebruari vaiksemalt tasemelt 15–20 protsenti. Tänavu jäi märtsikuu kaardimaksete summa protsendi võrra alla ka veebruari omale.

Samal ajal ei paista eriolukord olevat oluliselt mõjutanud sularaha väljavõttu. Siin võib olla kaks seletust.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum