George Zhordania • 10. detsember 2014
Jaga lugu:

Valin neid, kes kärbivad riigisektorit

George Zhordania
George Zhordania  

Kui mõni erakond peaks lagedale tulema loosungiga riigisektori kulude kärpimise kohta, kirjutab ettevõtja George Zhordania sellele ideele kahe käega alla. Ehk järgnevad lubadustele ka teod.

Rikkust olemasoleva ümberjagamine juurde ei tekita, millegipärast aga lollitavad erakonnad valijaid rahakraanide lahtikeeramise magusate lubadustega. Kelle või mille arvelt rikkusega kaasnevad kulud kaetakse?

Riigisektor on kulukas meile kõigile. Ka riigisektoris töötavatele inimestele endile. Sellest hoolimata kahtlen, kas kõik riigiametnikud oma tööd samasuguse põhjalikkusega teevad kui nende erasektoris töötavad kaaskodanikud. Kindlasti on erandeid, kuid kaldun arvama, et pigem kaldub trend erasektorile vastupidise suunas.

Mind kõnetas väga Äripäeva juhtkirja omamoodi kapitalistlik-patsifistlik idee riigiametnikud riigisektorist erasektorisse tuua. Väga eeskujulik! Äripäeva juhtkiri on nagu nende endi korraldatud esseekonkursi Edukas Eesti võidutöö.

Loodan tõesti, et  mõni erakond (või miks mitte vabakond või üksikkandidaat) sellest mõttest kinni võtab ning enne märtsikuud plakatile kinnitab - ideel ju jumet on ning mis kõikse olulisem - see erineb olemasolevatest valikutest mäekõrguselt. Nii välimuselt kui olemuselt.

Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt