• Jaga lugu:

  Parimad karikatuurid 2018. aastal

  Äripäeva toimetus valis välja üheksa parimat karikatuuri, mis ilmusid 2018. aasta juhtkirjade juures.

  Trump tegi Davosi foorumist isikliku etenduse
  Protektsionism ja vabakaubanduse piiramine olid tänavu jaanuaris toimunud maailma majandusfoorumi üheks võtmeteemaks. Kohal olid kogu maailma vägevad, kuid show varastas superstaarina käitunud USA president – meedial jätkus silmi vaid talle. Juhtkiri
  Trump tegi Davosi foorumist isikliku etenduse.Foto: Anti Veermaa
  Riigikogu valimiste kampaania on alanud
  Isamaa justiitsministri Urmas Reinsalu sõnavõtt kanakarja kambaka teemal sai juba aasta algul valimiskampaania avapauguks. Tõdesime, et sõltumata justiitsministri umbusaldushääletuse tulemustest on valitsuspartnerite vahel usaldus kadunud. Juhtkiri
  Riigikogu valimiste kampaania on alanudFoto: Anti Veermaa
  Soojendame end sinu mure paistel
  Põlva ja Valga haigla sünnitusosakonna sulgemise kava valguses oli meil põhjust aprillis kirjutada, kuidas mis tahes häda kõlbab poliitikutele valimiste eel häälte kogumiseks: löövad aga potte-panne kokku ja sõidavad Tallinna tagasi. Juhtkiri
  Soojendame end sinu mure paistelFoto: Anti Veermaa
  Tasapaks eelarveplaan lubab kõigile midagi
  Aprillis oli aktuaalne teema riigi eelarvestrateegia kokkuleppimine koalitsioonpartnerite vahel. Leidsime, et selle peamine eesmärk on tagada valitsuse püsimine järgmise aasta valimisteni. Täna tundub, et see võib ehk isegi õnnestuda. Juhtkiri
  Tasapaks eelarveplaan lubab kõigile midagiFoto: Anti Veermaa
  Trahvid lahendavad tööjõumuret valest otsast
  Töökäte nappus pole ainult ettevõtjate, vaid terve riigi toimimise probleem, mis vajab sisulist lahendust kirjutas Äripäev oma mai alguse juhtkirjas. Juhtkiri
  Trahvid lahendavad tööjõumuret valest otsastFoto: Anti Veermaa
  Kaubandussõja avapauk paneb liitlased proovile
  Suvel oli õhus reaalne võimalus Euroopa Liidu ja Ameerika Ühendriikide vahel kaubandussõja puhkemiseks. Kirjutasime, et Eesti kahe kõige olulisema liitlase omavaheline nagistamine seab meid julgeolekupoliitiliselt ebamugavasse olukorda. Juhtkiri
  Kaubandussõja avapauk paneb liitlased proovileFoto: Anti Veermaa
  Kiirus on hea, aga kütusega on halvasti
  Septembri algul kirjutasime juhtkirja sellest, kuidas kraanade arv horisondil nii Tallinnas kui ka mujal on rekordiliselt suur. Elatustase paraneb. Kuid ettevõtete kasumid kahanevad. Eesti ettevõtja väljakutse on hakkama saada sisuliselt maailma kõige kiiremini kasvavate tööjõukuludega. Juhtkiri
  Kiirus on hea, aga kütusega on halvastiFoto: Anti Veermaa
  Võidab see, kes pole arg ega ahne
  Novembris oli põhjust kirjutada maailma aktsiaturgude värinatest. Volatiilsus on turgudele naasnud ning kartlikul või ahnel investoril on lihtne närvi kaotada. Juhtkiri
  Võidab see, kes pole arg ega ahne.Foto: Anti Veermaa
  Väike Eesti võib saada Danskele surmahoobiks
  Danske kriisi haripunktis kirjutasime, kuidas Taani riigi võimalik 500 miljoni eurone trahv Danskele on kommiraha, võrreldes trahvidega, millega võib panka karistada USA. Kui Eestist rääkida, siis tähendab Danske lahkumine, mis langeb kokku Nordea suurosaluse müügiga Luminoris, Skandinaavia panganduse etapi lõppu siin. Juhtkiri
  Väike Eesti võib saada Danskele surmahoobiks.Foto: Anti Veermaa
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Peep Siitam: palvetamine ja filosofeerimine talutavat elektri hinda ei too
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
USA ametivõimud hakkasid uurima Alibaba pilveäri
USA presidendi Joe Bideni administratsioon on otsustanud uurida e-kaubandusgigandi Alibaba pilveteenuseid, et saada aru, kas need ohustavad Ühendriikide julgeolekut, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed.
USA presidendi Joe Bideni administratsioon on otsustanud uurida e-kaubandusgigandi Alibaba pilveteenuseid, et saada aru, kas need ohustavad Ühendriikide julgeolekut, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed.
Raadiohommikus: Eesti IT-ettevõtete edulood Lähis-Idas ja spaaäri tulevikust kõrgete energiahindade juures
Dubai Expol käib Eesti IKT-sektori ettevõtete jaoks aktiivne töö ja ärisidemete sõlmimine. Cybernetica äriarenduse konsultant Kevin Tammearu räägib raadiohommikus sellest, kuidas õnnestus tal allkirjastada koostööleping Paapua Uus-Guinea valitsusega. Nortali Lähis-Ida ja Aafrika regiooni juht Marek Helm jagab kogemusi piirkonnas äri ajamisest ja ITLi juht Doris Põld selgitab, milliseid ärivõimalusi näevad Eesti IKT-ettevõtted Pärsia lahe regioonis.
Dubai Expol käib Eesti IKT-sektori ettevõtete jaoks aktiivne töö ja ärisidemete sõlmimine. Cybernetica äriarenduse konsultant Kevin Tammearu räägib raadiohommikus sellest, kuidas õnnestus tal allkirjastada koostööleping Paapua Uus-Guinea valitsusega. Nortali Lähis-Ida ja Aafrika regiooni juht Marek Helm jagab kogemusi piirkonnas äri ajamisest ja ITLi juht Doris Põld selgitab, milliseid ärivõimalusi näevad Eesti IKT-ettevõtted Pärsia lahe regioonis.
Valitsuses köeb kriis elektritoetuste pärast Keskerakond: vaja on lisaeelarvet
Kaks päeva kestnud läbirääkimised koalitsiooninõukogus ei ole Reformierakonda ja Keskerakonda suutnud kokkuleppeni viia, peaminister lubas esineda poliitilise avaldusega ning Keskerakonna juht Jüri Ratas ähvardas, et ajaaken hakkab vaikselt sulguma.
Kaks päeva kestnud läbirääkimised koalitsiooninõukogus ei ole Reformierakonda ja Keskerakonda suutnud kokkuleppeni viia, peaminister lubas esineda poliitilise avaldusega ning Keskerakonna juht Jüri Ratas ähvardas, et ajaaken hakkab vaikselt sulguma.