Arvamused
Ainult tellijale

Avaliku ja erasektori koostöö võimalikkusest riigihangetes

Riigihangete õnnestumise peamised eeldused on tellija asjatundlikkus, piisav eeltöö, tasakaalus lepingud ja parimate praktikate kasutuselevõtt. Optimaalne on hangetes kasutada tüüplepingut, mis arvestab kõikide osaliste huve ning vähendab olulisel määral ka halduskulusid, kirjutavad Tieto Estonia äriarendusjuht Kaido Heinsalu ja advokaadibüroo PwC Legal partner ja vandeadvokaat Priit Lätt.

Kaido Heinsalu, Priit Lätt.  

Vältimaks olukorda, kus iga avaliku sektori asutus hangib tarkvaralahendusi killustatult oma parima äranägemise järgi, on riigi infotehnoloogiakeskuste ja infotehnoloogiaettevõtete koostöökogu loonud tarkvaraarenduse riigihangeteks juhiseid ja juhenddokumente, nagu näiteks tarkvaraarenduse tüüpleping. Selle eesmärk on tagada tarkvarahangete ja -projektide efektiivsus ning ladus koostöö tellija ja täitja vahel. Juba aastaid tagasi valminud tüüpleping ei ole kahjuks küll hankijatele kohustuslik, kuid selle kasutusele võtmine aitab vältida raha ja aja raiskamist ning vähendab vaidluste tekkimise ohtu.

    Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum