Anu Ruul • 31. juuli 2019 kell 14:00
Arvamused
Ainult tellijale

Anu Ruul: kui vähegi saad, ära start-up'i! Seitse asja enne algust

„Kui vähegi saad, ära kirjuta,“ ütles kunagi üks kirjanik. Kedagi tegelikult ei huvita, mis sa sinna sahtlisse kirjutad, ja suure tõenäosusega sured nagunii üksi ja pankrotis. Sa pead kirjutamist hingama, selle nimel elama. Ainult siis, kui sa ilma selleta ei saa, siis kirjuta. Sama on start-up'i loomisega – kui vähegi saad, ära start-up'i, kirjutab EBSi lektor Anu Ruul.

Anu Ruul.  Foto: Raili Vunk

Mis on start-up ehk idufirma? Ettevõtte esimene faas, mida iseloomustab tehnoloogial põhinevus, skaleeritavus, uudne ärimudel, tulevikule suunatus ja ajutisus. Start-up-faasis on ärimudel veel reeglina valideerimata, tegutsetakse ebakindlates tingimustes.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum