Raivo Hein • 6. september
Jaga lugu:
Arvamused
Ainult tellijale

Raivo Hein: nii need barbarid hävitasidki Rooma

Puudulik finantsharidus koos poliitilise nihilismiga toodab ühiskonnas vaesust ja kibestumust ning viib vältimatu barbaarsuseni. Mis ikkagi on teise pensionisamba lõhkumise algpõhjus, küsib ettevõtja Raivo Hein Äripäeva essees.

Raivo Hein.  Foto: Tanel Meos

Veneaegsest kooli ajalooraamatust mäletan pilti, mis oli illustratsiooniks Rooma riigi hävimise peatükile. Seal oli kujutatud barbarit, kes on parajasti hoos kena marmorsamba ümberlükkamisega. Taustal suitsev ja rüüstatud Rooma. 476. aastal juhtuski see sündmus, kus viimane Rooma keiser Romulus Augustulus jäi võimust ilma, selle võtsid üle germaani hõimud ning Rooma riik oli lõpetanud oma eksistentsi. Ida-Rooma keisririik jätkas küll veel ligi 1000 aastat.

Telli Äripäev

Äripäeva tellijal on ligipääs:
Äripäeva raadio­saadetele
kõigile artiklitele ja TOPidele
investor Toomase nõuannetele
Äripäeva Infopanga hõbepaketile
Vaata seoseid nende isikute ja firmadega:
Jaga lugu:
Hetkel kuum