Raivo Hein • 6. september 2019 kell 11:30
Arvamused
Ainult tellijale

Raivo Hein: nii need barbarid hävitasidki Rooma

Puudulik finantsharidus koos poliitilise nihilismiga toodab ühiskonnas vaesust ja kibestumust ning viib vältimatu barbaarsuseni. Mis ikkagi on teise pensionisamba lõhkumise algpõhjus, küsib ettevõtja Raivo Hein Äripäeva essees.

Raivo Hein.  Foto: Tanel Meos

Veneaegsest kooli ajalooraamatust mäletan pilti, mis oli illustratsiooniks Rooma riigi hävimise peatükile. Seal oli kujutatud barbarit, kes on parajasti hoos kena marmorsamba ümberlükkamisega. Taustal suitsev ja rüüstatud Rooma. 476. aastal juhtuski see sündmus, kus viimane Rooma keiser Romulus Augustulus jäi võimust ilma, selle võtsid üle germaani hõimud ning Rooma riik oli lõpetanud oma eksistentsi. Ida-Rooma keisririik jätkas küll veel ligi 1000 aastat.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum