Marko Udras • 10 oktoober 2019
Arvamused
Ainult tellijale

Marko Udras: Eesti välisesindajate võrk ühtseks!

Välispoliitika arengukavasse tuleb lisada põhimõte, et välisministeeriumi välisesindused ning EASi välisesindajad tuleb koondada ühe ministeeriumi alla, kirjutab kaubandus-tööstuskoja poliitikakujundamise ja õigusosakonna juhataja Marko Udras.

Marko Udras  Foto: Raul Mee

Hetkel jääb arusaamatuks, miks on vaja majandusdiplomaatide võrgustikku hoida kahe ministeeriumi valitsemisalas. Kui välisesindajate juhtimine, rahastamine, eesmärkide seadmine ning tegevuste elluviimine toimub eri ministeeriumites, siis see ei soodusta majandusdiplomaatide võrgustiku arendamist ning ühise eesmärgi nimel tegutsemist. Sellise kunstliku välisesindajate võrgu poolitamisega kaasneb vaid suurem koordineerimise ja kooskõlastamise kulu.

Telli Äripäev

Äripäeva tellijal on ligipääs:
Äripäeva raadio­saadetele
kõigile artiklitele ja TOPidele
investor Toomase nõuannetele
Äripäeva Infopanga hõbepaketile
Hetkel kuum