Marko Udras • 10. oktoober 2019 kell 12:58
Arvamused
Ainult tellijale

Marko Udras: Eesti välisesindajate võrk ühtseks!

Välispoliitika arengukavasse tuleb lisada põhimõte, et välisministeeriumi välisesindused ning EASi välisesindajad tuleb koondada ühe ministeeriumi alla, kirjutab kaubandus-tööstuskoja poliitikakujundamise ja õigusosakonna juhataja Marko Udras.

Marko Udras  Foto: Raul Mee

Hetkel jääb arusaamatuks, miks on vaja majandusdiplomaatide võrgustikku hoida kahe ministeeriumi valitsemisalas. Kui välisesindajate juhtimine, rahastamine, eesmärkide seadmine ning tegevuste elluviimine toimub eri ministeeriumites, siis see ei soodusta majandusdiplomaatide võrgustiku arendamist ning ühise eesmärgi nimel tegutsemist. Sellise kunstliku välisesindajate võrgu poolitamisega kaasneb vaid suurem koordineerimise ja kooskõlastamise kulu.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum