Kuldar Leis • 8. aprill 2020 kell 6:00
Arvamused
Ainult tellijale

Kuldar Leis: vajame hambutu võimuleppe asemel riigile sisulist plaani

Kuldar Leis.  Foto: Andras Kralla

Eesti poliitilisse kultuuri tuleks juurutada tava, et tegelik – põhjalik ja sisuline – koalitsioonileping valmib alles 100 päeva möödumisel valitsuse töölehakkamisest, pakub ettevõtja Kuldar Leis Eduka Eesti arvamuskonkursile kirjutatud artiklis.

Valimistejärgsetel päevadel käivad läbirääkimised, kus rohkem või vähem üksteist tundvad partnerid peavad loetud päevade jooksul koalitsiooni moodustama, esialgne rõhk on matemaatikal ja suhete sobivusel. Avalikkus ja aeg pressivad peale, läbirääkimised toimuvad ülikiirelt ning millegigi paberile saamine tähendab palju kompromisse, mis kustutavad igasuguse konkreetsuse järgmise nelja aasta ühest riigi (või omavalitsuse) tähtsamast arengudokumendist.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum