7. oktoober 2013 kell 3:03

Iga viies ehitaja tööd otsima

Euroraha oluline vähenemine ja CO2 kvoodimüügist saadud summade kadumine ehitussektorist on paratamatus, millega peab arvestama iga ehitusvaldkonnas tegev inimene. Kuna lähiaastatel jääb tööd sektoris üksjagu vähemaks, võib ehk iga viiendat tänast ehitajat hakata kummitama hirm tööst ilma jääda, kirjutab Nordeconi juhatuse esimees Jaano Vink.

Viiendik tänaste ehitajate üldarvust võib rahulikult tulevikus muule tööle siirduda, mis samas tähendab kvaliteedi ja efektiivsuse tõusu, sest vähema hulgaga tehakse vajalik töö ära. Muidugi jääb alternatiiviks ka tööpõld raja taga. Löögi all pole eelkõige siiski mitte hea töömees või tööjuht – neist on ikka puudus –, vaid pigem seni mugavamal juhtimistööl olnud valgekraed, kes ise otseselt lisandväärtust ei loo ning kelle arv on väiksemate mahtude jaoks ebamõistlikult suur. Loodetavasti väärtustab protsess üha enam  ka heade oskustega ametikooli lõpetajaid, kes järk-järgult tõrjuvad alalt minema muidumehed.

Kuidas euroraha vähenemine täpselt ehitussektorit mõjutab, sellest loe tänase Äripäeva paberväljaandest.

Autor: Vilja Kiisler, Jaano Vink

Hetkel kuum