• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Nafta hind sööstab alla

  Naftatootmine USAs.Foto: EPA

  Toornafta barreli hind kukkus täna allapoole 60 dollarit, sellist taset pole nähtud alates süngeimast finantskriisi ajast.

  Rahvusvaheline energiaagentuur kärpis täna oma tuleva aasta prognoosi nafta nõudluse järele allapoole miljonit barrelit päevas. Lisaks andis turgudele negatiivsust juurde Hiina tööstustoodangu näitaja, mis kasvas novembris aeglasemalt, kui oodati, vahendab Wall Street Journal.
  Selle tulemusena jätkus naftahinna langus, mis jõudis viie ja poole aasta madalaimale tasemele. Brenti jaanuarikuise tarne hind kukkus Londonis 1,5%, 62,75 dollarile. WTI toornafta hind langes aga New Yorgis 1,8%, 58,86 dollarile barrelist.
  Langus andis tugeva hoobi ka erinevatele valuutadele, sealhulgas Vene rublale, mis saavutas uue rekordmadala taseme.
  Rahvusvaheline energiaagentuur alandas tuleva aasta nõudluse prognoosi nafta järele 230 000 barreli kohta päevas, 0,9 miljonile barrelile. Raport näitas ka seda, et nafta madal hind ei tõsta nõudlust, nagu analüütikud siiani oodanud olid.
  „Sel korral on nafta hinnal nõudlusele väga väike mõju,“ teatas agentuur.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Teerajajad: ettevõtted vastutagu keskkonna- ja sotsiaalse mõju eest
Alla 34aastased kõrgharidusega inimesed, kes on enim valmis kasutusele võtma uusi ideid, teenuseid ja tehnoloogiaid, ootavad ettevõtjatelt rohepöörde puhul rohkem tegusid, kirjutab Swedbanki jätkusuutlikkuse valdkonnajuht Maris Riim.
Alla 34aastased kõrgharidusega inimesed, kes on enim valmis kasutusele võtma uusi ideid, teenuseid ja tehnoloogiaid, ootavad ettevõtjatelt rohepöörde puhul rohkem tegusid, kirjutab Swedbanki jätkusuutlikkuse valdkonnajuht Maris Riim.
Nasdaq suutis ainukesene napis plussis sulguda
Kolmapäeval andsid tooni eile õhtul tulemused teatanud Alphabet ja Microsoft, vedades õige napilt ka plussi Nasdaqi indeksi, vahendab Reuters.
Kolmapäeval andsid tooni eile õhtul tulemused teatanud Alphabet ja Microsoft, vedades õige napilt ka plussi Nasdaqi indeksi, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: verivärsked tulemused börsilt ja tipptegijate äriplaanid
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.
Põhja-Euroopa kustutas Lõuna-Euroopa lootused odavamale elektrile Aas: rohkem raha taastuvenergeetikasse
Kui mitu Lõuna-Euroopa liikmesriiki panustas lootusele, et Euroopa energiaturgu reformides oleks võimalik viimastel kuudel rekordeid löövad energiahinnad kontrolli alla saada, siis Põhja-Euroopa keeldus sellest otsustavalt. Teiste seas Eesti.
Kui mitu Lõuna-Euroopa liikmesriiki panustas lootusele, et Euroopa energiaturgu reformides oleks võimalik viimastel kuudel rekordeid löövad energiahinnad kontrolli alla saada, siis Põhja-Euroopa keeldus sellest otsustavalt. Teiste seas Eesti.