Birjo Must • 29. jaanuar 2015 kell 7:30

Hiina aktsiad veavad börse alla

Börsiindeksid  Foto: EPA

Hiina aktsiad vedasid täna alla nii Aasia börse kui ka Euroopa aktsiaindeksi futuure.

Dollar jätkab teiste valuutade suhtes tõusu ning nafta kaupleb kuue aasta madalaima taseme lävel.

Hongkongi börsi Hiina aktsiate indeks langes varahommikul 2,1% ja Euro Stoxx 50 indeks kukkus 0,8%. Ka Dow Jonesi tööstusindeks langes 0,4%.

Hiina võimud lisavad täiendavaid stimuleerimismeetmeid, mis on aidanud Shanghai indeksil alates möödunud aasta augusti lõpust tõusta 47%. Samal ajal jälgivad Euroopa investorid pingsalt Kreekas toimuvat ning seda, millise suuna võtab uus valitsus võlgade tasumise suhtes. Eile tegi Kreeka börs taaskord enam kui 9% languse.

Ka USA turud tõmbusid eile tagasi pärast seda, kui Föderaalreserv kordas, et nad plaanivad jääda kannatlikuks ning hoida majandusandmetel silm peal. Kindlamaid vihjeid intressimäärade võimaliku tõusu kohta ei antud.

S&P 500 tegi päeva lõpuks 1,34% languse 2002,28 punktile, kuna energiasektor tegi suure kukkumise tänu jätkuvalt kukkuvatele naftahindadele. Dow Jones kukkus 1,09% 17197,34 punktile.

Nafta ja kuld tegid samuti eile languse. Toornafta WTI futuurid märtsiks kukkusid 1,78 dollarit ehk ligi 4% 44,45 dollarile barreli eest. Veebruari kullafutuur kukkus 5,80 dollari võrra 1285,90 dollarile untsi eest.

Hetkel kuum