Mait Kraun • 14. august 2015 kell 20:32

Börs: turud lõpetasid nädala tõusuga

New Yorgi börs.  Foto: Bloomberg

Jüaani devalveerimisest tingitud närvilisus vaibus ja USA investorid seadsid oma fookuse majandusele ja potentsiaalsele intressimäärade tõstmisele, vahendab Bloomberg.

„Majandusandmed on olnud oodatust veidi paremad ja inimesed ei muretse enam Hiina pärast,“ ütles investeerimisfirma Voya Investment Managementi strateeg Paul Zemsky. „Tööstustoodangu ja jaemüügi andmed olid prognoositust selgelt paremad. Andmed aitavad ja turg on pärast Hiina üllatust jalad alla saanud.“

Täna ilmunud USA majandusandmed näitasid, et tööstustoodang on paranemas ja jaemüük kasvamas.

Standard & Poor’s 500 indeks tõusis täna 0,4 protsenti 2091 punktini. Dow Jones lisas samuti 0,4 protsenti ja lõpetas päeva 17 477 punktil.

Nafta tegi aga seitsmenda järjestikuse langusnädala. WTI ja Brent odavnesid mõlemad täna 0,4 protsenti. WTI hind on 42,06 dollarit barrelist ja Brent maksab 49,03 dollarit barrelist. Kulla (comex) hind odavnes 0,1 protsenti 1114 dollarini untsist.

Hetkel kuum