Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Moody’s: nafta hind tõuseb arvatust aeglasemalt

  Moody'sFoto: epa

  Reitinguagentuur Moody’s andis teada, et kärbib oma 2016. aasta nafta hinna prognoose, vahendab CNBC.

  Agentuuri peamine põhjendus nafta hinna prognoositust aeglasemale tõusule on jätkuv ülepakkumine naftaturul, millele ei näi lõppu tulevat.
  Järgmise aasta keskmine Brenti toornafta hind peaks uute prognooside kohaselt olema 53 dollarit ning WTI toornafta oma 48 dollarit. Võrreldes varasemaga kärbiti mõlemat hinda nelja dollari jagu.
  „Kuigi naftatootmine võib mõnevõrra langeda kapitalikulutuste langemise tõttu, võib Iraani naasmine panna turule peale uue surve,“ selgitas ettevõtterahanduse ekspert Steve Wood.
  Nafta hind langes esmaspäeval, kuna Hiina majanduse kolmanda kvartali tulemused näitasid viimase kuue aasta tagasihoidlikemat majanduskasvu.
  Kui Moody’s näeb nafta hinnale aeglast kasvu, siis Goldman Sachsi analüütikud on jõudnud järeldusele, et hind võib tõusma hakata juba kuue kuni üheksa kuu pärast, mil turg on olukorraga paremini kohanenud.
  Michele Della Vigna Goldman Sachsist selgitas, et kui vaadata USA naftatootjate tulemusi, mis kajastavad tootmise kasvu langust, siis tõenäoliselt on midagi sarnast oodata ka Saudi Araabia ning Iraagi puhul. Kuna ettevõtted on madala hinnataseme tõttu sunnitud tegema kulutustes suuri kärpeid, on tema hinnangul on põhiküsimus selles, kas ettevõtted suudavad ennast nii ümber organiseerida, et tegevus muutuks võimalikult efektiivseks. 
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Soovime edu võitluses “aatemeestega”
Poliitikutel on kahtlemata õigus, et konkurentsiamet peaks olema võimekas ettevõtlusvabaduse regulaator, aga samamoodi tuleb olla meelekindel poliitilistes tõmbetuultes, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Poliitikutel on kahtlemata õigus, et konkurentsiamet peaks olema võimekas ettevõtlusvabaduse regulaator, aga samamoodi tuleb olla meelekindel poliitilistes tõmbetuultes, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Tesla kaalub tehase loomist Kanadasse
Tesla teeb lobitööd Kanada provintsi Ontario valitsusega, et luua piirkonda uus kõrgelt arenenud tootmistehas, selgub täna meedias avaldatud dokumentidest.
Tesla teeb lobitööd Kanada provintsi Ontario valitsusega, et luua piirkonda uus kõrgelt arenenud tootmistehas, selgub täna meedias avaldatud dokumentidest.
Reaalajas börsiinfo
Konkurentsiameti uus juht: kinomonopol? Jah, see paistab JOKK
Sel nädalal konkurentsiameti peadirektorina alustanud Evelin Pärn-Lee kommenteeris Äripäeva raadio hommikuprogrammis avalikkuse tähelepanu all olnud juhtumeid, nagu kütusekartell ja kinomonopoli teke.
Sel nädalal konkurentsiameti peadirektorina alustanud Evelin Pärn-Lee kommenteeris Äripäeva raadio hommikuprogrammis avalikkuse tähelepanu all olnud juhtumeid, nagu kütusekartell ja kinomonopoli teke.
Pensionifondide varade maht jätkas kahanemist
Pensionifondide varad olid II kvartalis kokku 5,80 miljardit eurot, kahanedes 5% ehk 0,34 miljardit ja aastaga 19% ehk 1,34 miljardi euro võrra, nähtub Eesti Panga investeerimis- ja pensionifondide statistikast.
Pensionifondide varad olid II kvartalis kokku 5,80 miljardit eurot, kahanedes 5% ehk 0,34 miljardit ja aastaga 19% ehk 1,34 miljardi euro võrra, nähtub Eesti Panga investeerimis- ja pensionifondide statistikast.
Raadiohommikus: uus konkurentsivalvur, külmad sügistuuled ja kuum debatt
Hommikuprogrammi tuleb külla LHV panga krediidijuht Rain Gontmacher. Hommikul, mil LHV raporteerib juunikuu müügitulemustest, räägime, kuidas on keskpankade karmistuv intressipoliitika ning lähenev sügis koos kardetavate energiahindadega mõjutanud Eesti ettevõtete laenu- ja investeeringusoove.
Hommikuprogrammi tuleb külla LHV panga krediidijuht Rain Gontmacher. Hommikul, mil LHV raporteerib juunikuu müügitulemustest, räägime, kuidas on keskpankade karmistuv intressipoliitika ning lähenev sügis koos kardetavate energiahindadega mõjutanud Eesti ettevõtete laenu- ja investeeringusoove.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.