Mait Kraun • 29 veebruar 2016

Börs: aktsiaturud lõpetasid veebruari langusega

New Yorgi börs  Foto: EPA

Standard & Poor’s 500 indeks lõpetas veebruari langusega, vaatamata sellele, et nafta hind tõusis, vahendab Bloomberg.

S&P 500 indeks langes 0,8 protsenti 1932 punktini. Indeks on langenud juba kolm kuud järjest. Veebruaris langes S&P 500 kokkuvõttes 0,4 protsenti. Täna õhtul langus kiirenes, sest indeks langes 50 päeva keskmisest tasemest madalamale. Dow Jonesi indeks odavnes 0,7 protsenti ja lõpetas päeva 16 516 punktil.

„Eelmine nädal oli väga hea ja tundub, et investorid on võtnud väikse pausi. Ehk võetakse ka kasumeid,“ ütles Philadelphia Trusti investeeringute juht Richard Sichel. „Täna ei olnud ühtegi katalüsaatorit, mis oleks võinud turge üles viia. Tüüpiliselt on turud liikunud koos naftaga, mille hind on täna tõusnud. Nüüd seda korrelatsiooni enam ei ole. See on aktsiate jaoks pigem positiivne.“

S&P 500 indeks hakkas reedel langema, sest märgid paranevast inflatsioonist tekitasid spekulatsioone, et intressimäärasid võidakse tõsta oodatust varem.

WTI toornafta hind tõusis täna 3,4 protsenti ja Brent lisas 2,5 protsenti. Kummagi barrel maksis päeva lõpuks vastavalt 33,88 ja 35,97 dollarit barrelist.

Hetkel kuum