Juhan Lang • 9 märts 2016

G4Si aktsial aastate suurim kukkumine

G4Si mullused majandustulemused jäid ootustele alla.  Foto: EPA

Eestiski tegutseva turvafirma G4S aktsiat tabas täna Londoni börsil viimase kolme aasta suurim päevane kukkumine, sest ettevõtte värsked majandustulemused petsid analüütikute ootusi.

Ettevõtte teatel oli mullune EBITDA (ärikasum enne kulumit) 427 miljonit naela ehk 608 miljonit dollarit. Bloombergi teatel jäi tulemus ootustele 4 miljoni naelaga alla. Aktsia on täna kukkunud ligi 11,5%.

RBC Europe’i analüütik Andrew Brooke ütles, et turvafirma orgaaniline kasv küll mõnevõrra taastus teisel poolaastal, kuid oli siiski oodatust aeglasem.

G4Si tegevjuht Ashley Almanza on pärast 2013. aasta juunis toimunud juhivahetust püüdnud ettevõtet taas kasvule pöörata, pärast seda kui börsfirma suhted oma suurkliendi Briti valitusega kokku varisesid. Viimane süüdistas turvafirmat liiga kõrge hinna küsimises mõne avaliku lepingu puhul.

Hetkel kuum