Juhan Lang • 11 märts 2016

Rubla tõuseb

Vene rublad.  Foto: Reuters/Scanpix

Rubla on täna toornafta hinnatõusu toel USA dollari suhtes tugevnenud ligi 2,6%.

Ühe dollari vastu saab hetkekursi järgi 69,69 rubla. Rubla on täna teinud Bloombergi jälgitud 24 areneva turu valuutade seas suurima tõusu ning tõus on kestnud terve viimase kuu.

Rubla võlgneb tõusu eest tänu riigi suurimale ekspordiartiklile Brenti toornaftale, mille hind on viimase kuuga kerkinud 14%. Moskvas tegutseva Promsvyazbanki analüütik Aleksei Egorov leidis, et rublal on dollari vastu ruumi veelgi tõusta, sest tema hinnangul pole turg endiselt sisse hinnanud nafta hinda pealpool 40 dollarit barrel.

Promsvyazbanki rubla prognoos oli mullu täpsuselt teine. Egorov lisas, et Venemaa keskpanga juht Elvira Nabiullina vihjab tõenäoliselt järgmisel kohtumisel vajadusele majandust täiendavalt stimuleerida.

Vene rublapõhine börsiindeks Micex on täna langenud 0,06%.

Hetkel kuum