Mobius: arenevatel turgudel toimub pööre

15. märts 2016, 12:10
Mark Mobius on arenevate turgude tuleviku suhtes optimistlik.
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20160315/BORS/160319834/AR/0/AR-160319834.jpg

Arenevad turud on jõudnud pöördepunkti ning võtavad varsti uue suuna, arvab Templeton Emerging Markets Groupi juht Mark Mobius.

"Aasias on tõusupotentsiaal suur tänu kenale kasvule," vahendas Bloomberg Mobiuse teisipäeval Kuala Lumpuris peetud kõnet. Mobius on aga enda sõnul õnnelik, et investorid on arenevatelt turgude suhtes pessimistlikud.

Olukord on tõepoolest muutunud positiivsemaks. MSCI Emerging Markets indeks kustutas möödunud  nädalaga oma 2016. aasta languse ja indeks on alates 2009. aasta jaanuarist rallinud 16%. Arenevate turgude valuutade indeks on sel aastal tõusnud 2%.

Mobiuse sõnul on investorid areneva Aasia suhtes küll maksimaalselt pessimistlikud, kuid Hiinas on sellegipoolest suur kasv ja ka India majandus kasvab kenasti. Templetoni hinnangul on näiteks Malaisia ringgit 28% alahinnatud ning sellel riigil on ahvatlev kasvuperspektiiv, märkis Mobius.

Ka toorainete hinnad on Mõbiuse kinnitusel jõudnud põhja. USA aktsiad on teinud oma tipu ning liiguvad edasi kas külgsuunas või alla. See mõjub omakorda hästi arenevatele turgudele. "USA Föderaalreserv võib loobuda sel aastal intressimäärade tõstmisest ning siis otsib raha paremaid võimalusi," lisas Mobius.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    15. March 2016, 12:10
    Otsi:

    Ava täpsem otsing