Juhan Lang • 24. mai 2016 kell 9:45

Prantslaste tööreformide vastane streik kimbutab kütuseturgu

Prantsusmaal protestitakse valjuhäälselt tööturu reformi vastu.  Foto: EPA

Prantsusmaal juba mõnda aega paksu pahandust tekitanud uue tööseaduse vastane streik on levinud riigi kõigisse kaheksasse naftarafineerimistehasesse, vahendas BBC.

Uudistekanali teatel on hinnanguliselt 20% bensiinijaamadest kas täiesti või peaaegu tühjad. Riigi peaminister Manuel Valls nõudis tööseaduste püsimajäämist ja teatas, et edasised piketid aetakse laiali.

„Aitab. Sellist asja on talumatu näha,“ rääkis ta kohalikule raadiojaamale ning hoiatas, et valitsus reageerib riigi ühe suurima ametiühingu CGT tegevusele väga karmilt. „Me jätkame selle organisatsiooni poolt blokeeritud alade avamist.“

BBC teatel püüab ametiühing kärpida rafineerimistehaste toodangut poole võrra ja soovib streike laiendada ka raudteele, üritades sedasi tagasi pöörata uut tööseadust, mis muudab ettevõtetele töötajate palkamise ja vallandamise lihtsamaks. Samuti on uue seaduse järgi suurem vabadus töötajate palku kärpida.

Hetkel kuum