Pille Ivask • 22. juuni 2016 kell 5:00

Facebook sõlmis meediafirmadega suurlepinguid

Facebook  Foto: Veiko Tõkman

Facebook on teadaolevalt sõlminud meediafirmadega ja kuulsustega 500 miljoni dollari eest lepinguid, et kasutajateni tuua live-videosid.

Wall Street Journali andmeil on Facebook sõlminud lepingu 140 ettevõttega, teiste seas CNNi, New York Timesi, Vox Media, Mashable’i ja mitme teise ettevõttega. Kuulsuste ridadest on Facebook sõlminud lepingu teiste seas telekoka Gordon Ramsay ning koomiku Kevin Hartiga.

„Meil on praegu olemas varajases staadiumis betaprogramm, mis on mõeldud mõningatele meie partneritele,“ ütles Facebooki meediasuhete asepresident Justin Osofsky. Ta lisas, et Facebooki praegune ülesanne süsteemi arendades on saada tagasisidet võimalikult erinevatelt partneritelt.

Wall Street Journali käsutuses olevate allikate sõnul on kõige hinnalisem leping sõlmitud BuzzFeediga. Lepingu väärtus olevat 3,05 miljonit dollarit. Järgnevad New York Times ja CNN.

Hetkel kuum