Mait Kraun • 18. august 2016 kell 10:00

Volkswagen trügib Teslast ette

Volkswageni BUDD-e prototüüp.  Foto: EPA

Volkswagen toob turule suure sõiduulatuse ja mahutavusega elektriauto ning teeb seda tõenäoliselt varem kui Tesla, kirjutab portaal Mashable.

Volkswagenil on heitgaaside skandaali tõttu raske periood. Maailma suurim autotootja võib olla madalseisus, aga tegutsemine jätkub. Ettevõttel on plaanis müüki tuua üliökonoomne elektriauto, mis sõidab korraga sadu miile.

Volkswagen töötab elektriauto kallal, mille sõiduulatus on üle 300 miili. Ettevõtte tegevjuht Hebert Diess ütles Saksamaa ajakirjale Wirtschafts Woche, et praegu veel nimeta elektriauto suudab korraga tõenäoliselt sõita 400-600 kilomeetrit (248-372 miili). See tähendaks, et tegemist oleks suurima sõiduulatusega elektriautoga maailmas.

Lisaks sellele ütles Diess, et elektriauto on tavalise Golfi suurune, aga pagasiruumi on sama palju kui Volkswagen Passati sedaanil. Seega ei ole ka välistatud, et auto saab olema aasta alguses avalikustatud BUDD-e mikrobussi sarnane.

Tesla tegevjuht Elon Musk on kinnitanud, et ka nemad plaanivad turule tuua mikrobussi. Ei ole aga teada, millal toimub debüüt. Volkswagen on samal ajal teatanud, et auto avalikustatakse juba selle aasta septembris.

Tõsi, tegemist oleks esimese prototüübiga, aga Diessi sõnul jõuab auto tootmisesse juba 2018. või 2019. aastal.

Hetkel kuum