• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Euroopa aktsiaturgude langus jätkub

  Madridi aktsiaturg.Foto: EPA

  Euroopa aktsiaturud alustasid päeva langusega, sest nafta hind odavnes ning mure maailmamajanduse pärast süvenes, kirjutab Bloomberg.

  Stoxx Europe 600 indeksi langust juhtisid energiasektori ettevõtted, sest nafta hind on viimase kahe päeva jooksul allapoole liikunud. Indeks on täna odavnenud 0,4 protsenti 338,63 punktini.
  Brexiti järel toimunud aktsiaturgude tõus on peatunud – viimase viie päeva jooksul on aktsiad kallinenud vaid ühel päeval. Investorid muretsevad globaalse majanduse pärast ning Föderaalreservi ja Euroopa Keskpanga ümber keerlevad mitmed spekulatsioonid. Peamiselt kardetakse, et keskpankade rahapoliitika ei ole enam efektiivne. Stoxx 600 on septembrikuisest tipust taandunud 3 protsenti.
  Tsüklilised ettevõtted, mis on juunist alates aktsiaturgude tõusu vedanud, on jõudnud viimase kahe aasta kõrgeimate hinnatasemeteni (võrreldes mittetsükliliste aktsiatega). JPMorgan Chase ja Morgan Stanley ütlevad, et aktsiaturgude tõus pole globaalse majandusega seotud riske arvestades õigustatud.
  Suurbritannia FTSE 100 indeks on täna odavnenud 0,6 protsenti, Saksamaa DAX on kukkunud 0,4 protsenti ja Prantsusmaa CAC 40 on langenud 0,3 protsenti.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Auhinnatud personalijuht: mida kaasa pakkida 2021. tööaastast?
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Bitcoini hind kolistas veel allapoole
Bitcoini hind langes laupäeva esimestel tundidel ligikaudu 10 protsenti, pikendades karuturul olemist, vahendab CNBC.
Bitcoini hind langes laupäeva esimestel tundidel ligikaudu 10 protsenti, pikendades karuturul olemist, vahendab CNBC.
Venelaste sotsiaalmeediaplatvorm läks riigi kontrolli alla
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Kinnisvarabüroo: novembris olid Tallinna korteriturul rekordilised nii hind kui tehingute koguarv
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.