• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Nafta hind tõusis selle aasta rekordini

  Naftatootmine USAs.Foto: Bloomberg

  Nafta hinnad on täna tõusnud umbes 2 protsenti ja jõudnud viimase aasta kõrgeima tasemeni, vahendab CNN Money.

  Nimelt ilmus raport, millest selgus, et USA naftavarud vähenesid ootamatult. WTI toornafta on täna tõusnud 2,1 protsenti ja Brent on lisanud 1,43 protsenti. Kummagi barrel maksab vastavalt 51,32 ja 52,42 dollarit.
  WTI jõudis vahepeal tõusta ka 52 dollarini barrelist, mis on kõrgeim tase alates 2015. aasta juulist.
  Valitsuse raportist selgus, et USA naftavarud vähenesid eelmisel nädalal 5,2 miljoni barreli võrra. Andmed olid turuosalistele ootamatud, sest oodati hoopis 2,1 miljoni barreli suurust kasvu.
  Investorid, kes on hinnatõusule panustanud, loodavad, et ootamatu varude vähenemine viitab ülepakkumise leevenemisele. Nafta hinnad on viimase kahe aasta jooksul tublisti langenud, sest suuremad tootjad kaitsevad oma turuosa ning pole tahtnud tootmist vähendada.
  Analüütikute sõnul võis varude kasv olla osaliselt tingitud ka sellest, et Oklahoma varunduspunkti naftat transportiv torujuhe oli vahepeal tööst väljas.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Auhinnatud personalijuht: mida kaasa pakkida 2021. tööaastast?
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Bitcoini hind kolistas veel allapoole
Bitcoini hind langes laupäeva esimestel tundidel ligikaudu 10 protsenti, pikendades karuturul olemist, vahendab CNBC.
Bitcoini hind langes laupäeva esimestel tundidel ligikaudu 10 protsenti, pikendades karuturul olemist, vahendab CNBC.
Venelaste sotsiaalmeediaplatvorm läks riigi kontrolli alla
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Kinnisvarabüroo: novembris olid Tallinna korteriturul rekordilised nii hind kui tehingute koguarv
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.