Pille Ivask • 3. november 2016 kell 7:22

Tallinkiga reisijate arv kasvas oktoobris veidi

Tallink  Foto: Andras Kralla

Tallink teatas, et oktoobris kasvasid nii reisijate arv kui ka veetud kaubamahud.

Tallink vedas oktoobris 804 639 reisijat, mis on 1,4% võrra rohkem võrreldes eelmise aasta oktoobriga. Veetud kaubaveoühikute maht suurenes 9,9% võrra 30 195 ühikuni ning veetud reisijate sõidukite maht suurenes 2,5%, 92 256 ühikuni, seisab börsiteates.

Enim reisijaid oli Tallinkil oktoobris Eesti-Soome liinil, vähim Läti-Rootsi liinil. Võrreldes möödunud aasta oktoobriga oli Soome-Rootsi ning Eesti-Rootsi liinidel vähem reisijaid, vastavalt -0,9% ja -8,4%. Enim kasvas reisijate arv aastases võrdluses Läti-Rootsi liinil, 16,5% võrra.

Kaubaveoühikute arvestuses näitas suurimat tõusu Soome-Rootsi liin, 16,2% võrra. Tagasihoidlikem tõus, 5,2%, jäi Läti-Rootsi liinile.

Reisijate sõiduautode vedamises oli populaarseim Soome-Rootsi liin, kus aastases võrdluses kasvas näitaja 6,6% võrra. Läti-Rootsi liinil kahanesid mahud aga 7% jagu.

Hetkel kuum