Mait Kraun • 16 veebruar 2017

Börs: Dow Jones jõudis uue rekordini

New Yorgi börs.  Foto: Bloomberg

Suurem osa USA aktsiatest lõpetas päeva miinuses, aga Dow Jones jõudis sellegi poolest rekordini. Võlakirjad kallinesid esmakordselt kuue päeva jooksul ning dollar nõrgenes, vahendab Bloomberg.

Standard & Poor’s 500 indeks langes 0,1 protsenti ning umbes 60 protsenti aktsiatest odavnesid. Dow Jonesi indeks suutis päeva aga plussis lõpetada ning uue rekordi saavutada. USA 10aastaste võlakirjade hinnad tõusid ning tootlus langes 6 baaspunkti võrra. Kuld kallines ning Euroopa aktsiad odavnesid esmakordselt kaheksa päeva jooksul.

„Pärast novembrit on toimunud järsk aktsiaturgude tõus ning investorid ei taha enam terveid sektoreid osta. Selle asemel sektoritest hakatud valima võitjaid,“ ütles investeerimisfirma Market Securitiesi strateeg Stephane Ekolo.

USA president teatas eelmisel nädalal, et tema administratsioon avalikustab peagi „fenomenaalse“ maksuplaani, mis pani USA aktsiad, dollari ja arenevate turgude varad kallinema. Lisaks sellele teatas Föderaalreservi juht Janet Yellen, et keskpank võib märtsis intresse tõsta.

S&P 500 indeks langes 0,1 protsenti 2347 punktini. Dow Jones lisas 0,04 protsenti ja lõpetas päeva 20 619 punktil. Stoxx Europe 600 taandus 0,4 protsenti ning tegemist oli esimese languspäevaga alates 6. veebruarist.

Nafta hind tõusis veidi üle poole protsendi ning kuld kallines 0,6 protsenti 1240,4 dollarini untsist.

Hetkel kuum