Akzo Nobel ei taha ameeriklastega ühineda

09. märts 2017, 11:30
Akzo Nobeli tehas
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20170309/BORS/170309678/AR/0/AR-170309678.jpg

Hollandi keemiakontsern Akzo Nobel teatas, et lükkab USA ettevõtte PPG Industries ligi 21 miljardi euro suuruse pakkumise tagasi, kirjutab MarketWatch.

USA PPG tegi Amsterdamis paiknevale firmale järgmise ettepaneku: 54 eurot sulas ja 0,3 PPG aktsiat iga Akzo Nobeli osaku kohta, kokku 83 eurot aktsia kohta. Kuid Hollandi ettevõte ütles, et sellega müüks ta end allpool tegelikku hinda ning see poleks aktsionäride huvides.

PPG proovis ka 2012. aastal Hollandi firmat ära osta – toona tegi ta 1,05 miljardi dollari suuruse pakkumise.

Akzo Nobel kaalub hoopis oma erikemikaalide äri eraldamist põhifirmast. Möödunud aastal oli selle käive 4,8 miljardit eurot. Hollandi ettevõte on öelnud, et kaalub üksusele erinevaid vorme – näiteks eraldi uue börsil noteeritud ettevõttena.

Hollandi suurkontsern on esindatud 80 riigis ning tal on kokku 45 000 töötajat ning pärast seda kui ta 2008. aastal Suurbritannia rivaali Imperial Chemical Industries 8 miljardi naelaga ära ostis, muutus ta maailma suurimaks värvide tootjaks. Samas tekitab talle probleeme kiratsev auto- ja ehitustööstus.

PPG seevastu alustas detsembris ümberstruktureerimisega, mis peaks aastas tooma kuni 310 miljoni dollari suuruse kokkuhoiu. Ka USA tootjat kimbutab Akzoga sarnane probleem: vähenenud nõudlus nii maailma- kui ka Euroopa turul.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
09. March 2017, 11:30

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing