Mait Kraun • 29. märts 2017 kell 16:33

Amazoni aktsia jõudis uue rekordini

Amazoni toidutakso Los Angeleses.  Foto: Reuters/Scanpix

Amazon on tänase kauplemispäeva jooksul kallinenud 1,6 protsenti ning aktsia on jõudnud uue rekordini. Investorid panustavad sellele, et e-kaubanduse gigant teeb ka edaspidi konkurentidele silmad ette, kirjutab MarketWatch.

Alates 3. veebruarist, mil Amazoni aktsia odavnes pärast pettumuse valmistanud kvartalitulemuste teatamist 3,5 protsenti, on aktsia tõusnud juba 7,3 protsenti. 

SPDR S&P jaemüügisektori börsil kaubeldav fond on sama ajaga odavnenud 1,8 protsenti ja Standard & Poor’s 500 indeks on tõusnud 2,7 protsenti. Viimase aasta jooksul on Amazoni aktsia tõusnud 46 protsenti ning praegu maksab see 869 dollarit.

„Amazoni aktsia on paremini tõusnud, sest ettevõte domineerib jaemüügisektorit ning see tekitab investorites huvi,“ ütles investeerimisfirma MKM Partnersi analüütik Rob Sanderson. „Me arvame, et see peegeldab traditsioonilise jaemüügi olukorra halvenemist. Raha voolab jaemüüjate aktsiatest Amazoni aktsiasse. Me näeme Amazoni jätkuvalt parima pikaajalise kasvuaktsiana,“ lisas Sanderson.

Eile ilmusid USA majandusandmed, mis näitasid, et Ühendriikide tarbijate kindlustunne tõusis märtsis viimase 16 aasta kõrgeima tasemeni. Investorid saavad aru, et inimesed on nõus raha kulutama, aga seda ei tehta traditsiooniliste jaemüüjate juures.

Hetkel kuum