Mait Kraun • 20. aprill 2017 kell 10:06

Goldman Sachs muutis suhtumist dollarisse

Dollari tõusule panistada ei   Foto: PantherMedia/Scanpix

Investeerimispank Goldman Sachs ei soovita enam dollari tõusule panustada, vahendab MarketWatch.

Meelemuutus tuleb ajal, mil Goldman Sachsist on äsja lahkunud tuntud valuutastrateeg Robin Brooks. 

Investeerimispank soovitas detsembris panustada euro, Inglise naela ja Hiina jüaani langusele. Panga teatel olid need panused „2017. aasta parimate seas“.

Kahe soovituse koha pealt on nüüd meelt muudetud. Viimastel aastatel pole Goldmanil valuutaturgude prognoosimine hästi välja tulnud. 2013. aastal prognoositi korrektselt, et dollar hakkab kallinema. Investeerimispanga endine tipp-valuutastrateeg Thomas Stolper muutis sama aasta detsembris aga meelt. Kliendid, kes tema nõu kuulda võtsid, jäid dollari ühest ajaloo suurimast tõusust ilma.

Kolmapäeval avaldatud teatas kirjutas Goldman Sachs, et meelemuutuseni viisid kolm faktorit – globaalse majanduskasvu kiirenemine, mis muudab dollari teiste riikidega võrreldes vähem atraktiivseks, president Donald Trumpi kalduvus „rääkida dollarit odavamaks“ ja Föderaalreservi otsus keskenduda oma bilansi vähendamisele. Viimane on leevendanud Fedi ametnike „karmi“ tooni.

Hetkel kuum