Mait Kraun • 20 juuni 2017

Abramovitši jahti hooldav firma tuleb börsile

Abramovitši jaht.  Foto: epa

Ettevõte, mis hooldab maailma kalleimaid superjahtisid, plaanib Londonis börsile tulla, sest miljardäride arvu kasv on nende äri õitsema pannud, vahendab Bloomberg.

Barcelonas tegutsev GYG Plc, mille projektide hulka on kuulunud näiteks LVMH asutaja Bernard Arnaulti 333 jala pikkune Symphony ja Venemaa oligarhi Roman Abramovitši Ecstasea, loodab, et aktsiate avalik pakkumine võimaldab neil jõulisemalt laienama hakata, teatas ettevõte teisipäeval avaldatud teates.

Ettevõte tahab IPO käigus koguda Londoni AIM börsil 7 miljonit naela (10 miljonit eurot), mis annaks firmale 46,6 miljardi naela suuruse turuväärtuse. Eelmisel aastal ulatus GYG Plc käive 54,6 miljoni euroni, maailmas on 50 suurima superjahi hulgas neil kliente lausa 25.

Superjahtide arv kasvab koos miljardäride arvu suurenemisega, lisas GYG. 2020. aastaks peaks miljardäride koguarv tõusma maailmas 2500ni. Samal aastal peaks maailmas olema 2285 jahti, mis on pikemad kui 40 meetrit.

Ettevõte asutati 2012. aastal, mil ühinesid Pinmar SL ja Rolling Stock SL.

Hetkel kuum