Bitcoin läheneb tulbimaania tasemetele?

09. november 2017, 22:29
Tulbid.
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20171109/BORS/171109691/AR/0/AR-171109691.jpg

Bitcoin on viimasel ajal meeletult kallinenud. Milline näeb tõus välja võrdluses Hollandi 17. sajandi tublimaaniaga?

Bitcoin on hetkel kuum teema, millest kõik investorid räägivad. Kauplejate jaoks on krüptovaluuta uus teenimisvõimalus, sest aktsiaturgudel on volatiilsus erakordselt madal. Bitcoin jõudis eile esmakordselt 7800 dollarini, täna kaupleb krüptoraha 7200 dollari juures, kirjutab MarketWatch.

Kas ajaloost võib leida midagi, mida võiks praeguse bitcoini maaniaga võrrelda? Jah, selleks on 17. sajandil Hollandis toimunud tulbimaania, selgub Convoy Investmentsi avaldatud graafikust. New Yorgis tegutseva investeerimisfirma töötajad postitasid Twitterisse graafiku, millelt on näha, kui palju erinevad varad maaniate ajal kallinenud on. 

Tuleb välja, et ajaloo hinnamulle vaadates on bitcoinil ruumi mööduda veel tulbimaania tippudest.

Ettevõtte töötajad said ka palju tagasisidet. „Loobu sellest tulpide võrdlusest, seekord on asi täiesti teistsugune,“ kommenteeris üks bitcoini fänn.

Eile teatasid bitcoini tarvarauuenduse SegWit2x arendajad, et bitcoini jagunemine lükkub edasi. Esialgu pidi see toimuma 16. novembril. See pani krüptovaluuta kallinema ja krüptovaluuta jõudis 7848 dollarini, mis on kõigi aegade rekord.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
09. November 2017, 22:29

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing