Kanepiaktsiad püüavad uusi tippe

Foto: Shutterstock
Mait Kraun • 26. september 2018 kell 12:56

Kanepiaktsiad püstitasid teisipäeval uued rekordid, sest mitmed analüütikud on optimistlikud ning üks ettevõte teatas ka positiivsetest kvartalitulemustest, vahendab MarketWatch.

Aurora Cannabise aktsia kallines ligi 4 protsenti ning jõudis kaheksa kuu kõrgeima tasemeni. Kauplemisaktiivsus oli tavapärasest kaks korda kõrgem, selgub FactSeti andmetest. Sel kuul on aktsia tõusnud kokku 56 protsenti.

Aurora teatas eile õhtul, et teenis majandusaasta neljandas kvartalis 79,9 miljonit Kanada dollarit kasumit. Veel eelmise aasta samal ajal oli ettevõte 5,9 miljoni dollariga kahjumis. Ühtlasi avaldas ettevõte, et plaanib börsile tulla ka USAs.

Aleafia Healthi aktsia tõusis 26 protsenti ja jõudis rekordini. Kanadas tegutsev kanepikasvataja ja tervishoiuteenuseid pakkuv firma teatas, et Serruya perekond investeerib ettevõttesse 10 miljonit dollarit. Alafia aktsia on ainuüksi sel kuul kallinenud ligi kolm korda (290 protsenti).

Rekordkõrgele jõudis ka Canopy Growth, mille aktsia tõusis 0,9 protsenti. Benchmarki analüütik Mike Hickey hakkas ettevõtet katma ning andis sellele kohe ka ostusoovituse. Tema 100dollarine hinnasiht on praegusest tasemest 44 protsenti kõrgemal. Viimase aasta jooksul on Canopy aktsia tõusnud üle 500 protsendi.

Kanepifirmasid koondav Horizons Marijuana Life Sciences indeks on viimase kolme kuuga tõusnud 29 protsenti.

Hetkel kuum