Äripäev • 5. oktoober 2018 kell 12:15
Tänavu on Danske turuväärtus vähenenud ligi 40%.  Foto: Reuters/Scanpix

Danske aktsia on Euroopa kehvim

Bloomberg kirjutab, et Danske Banki aktsia langus on täna süvenenud ning Taani suurima laenuandja aktsia on Euroopa pankade seas kehvim.

Taani finantsinspektsioon andis Danskele eile teada, et viimane peaks hoidma rohkem kapitali, et tõenäoliselt laekuvaid suuri trahve ära maksta. Nimelt peab Danske oma kapitalipuhvrisse lisama veel 5 miljardit Taani krooni ehk umbes 670 miljonit eurot. Samasuguse nõude esitas riigi finantsinspektsioon Danskele maikuus ning siis jäi see samuti 5 miljardi krooni juurde.

Ühtlasi teatas Danske eile, et loobub 10 miljardi Rootsi krooni suurusest aktsiate tagasiostuprogrammi lõplikust täitmisest.

Arvatakse, et Danske trahv võib jääda 1,56 miljardi euro juurde. See summa võib aga veelgi suureneda.

Aina suurenevad riskid on murelikuks muutmas ka investoreid ja analüütikuid. Täna kukkus Danske aktsia vahepeal suisa 11%, praegu on langus 7,7% juures. Selle aastaga on Danske turuväärtus vähenenud suisa 41%. See tähendab, et Bloombergi pankade aktsiate nimistus on tegu kõige kehvema aktsiaga.

Hetkel kuum