Rait Kondor • 8. jaanuar 2019 kell 20:56

BP avastas Mehhiko lahes uue tehnoloogia abil miljard barrelit naftat

BPClair Ridge'i naftaväli Põhjameres.  Foto: Stuart Conway / BP / AFP

BP teatas teisipäeval, et avastas Mehhiko lahes kaks uut naftavälja ning on leidnud olemasolevatelt naftaväljadelt lisaks miljard barrelit naftat tänu uuele seismilisele tehnoloogiale, vahendab Reuters.

Briti ettevõtte, mis on viimastel aastatel oma tulemusi oluliselt parandanud pärast 2010. aasta Deepwater Horizoni puurtorni plahvatust ja sellele järgnenud naftaleket, teatas, et plaanib naftaammutamist suurendada oma Atlantise naftaväljal Mehhiko lahel. Sellega kindlustab BP oma liidripositsiooni selles piirkonnas.

Atlantise naftavälja kolmanda etapi arendamine, mis läheb maksma 1,3 miljardit dollarit, kätkeb endas kaheksa puuraugu puurimist ning uue allveetootmise rajamist, mis suurendab BP tootmist 38 000 barreli nafta ekvivalendi võrra päevas. Tootmist plaanitakse alustada 2020. aastal.

Uute leidudega plaanib BP oma Mehhiko lahe naftatootmise mahtu tõsta praeguselt üle 300 000 barreli päevatasemelt 2020-ndate keskpaigaks 400 000 barrelini päevas.

Hetkel kuum