Mait Kraun • 28. märts 2019 kell 17:54

USA majanduskasv arvatust väiksem

USA lipp.  Foto: EPA

USA majandus kasvas eelmise aasta viimases kvartalis esialgsetest numbritest tunduvalt aeglasemalt, sest tarbijakulutuste number oli kehvem ning äriinvesteeringute keskkond halvenes, vahendab MarketWatch.

USA sisemajanduse koguprodukt kasvas 2018. aasta neljandas kvartalis 2,2 protsenti (eelmise aasta sama ajaga võrreldes), teatas valitsus neljapäeval. Esialgselt valitsuse poolt väljastatud number näitas 2,6protsendilist kasvu.

Lisaks sellele langesid neljandas kvartalis ka ettevõtete maksueelsed kasumid – viimati juhtus see kaks aastat tagasi. Kokku vähenesid kohandatud kasumid 0,4 protsenti. Terve 2018. aasta lõikes suurenesid kasumid aga 7,7 protsenti, mis on küllaltki hea näitaja.

Vaatamata kvartalis tehtud kärbetele terve 2018. aasta majanduskasvu numbrit ei muudetud – see jäi 2,9 protsendi peale, mis on kiireim kasv alates 2015. aastast.

Tarbijakulutuste kasv oli 2,8 protsendi asemel hoopis 2,5 protsenti, sest autosid osteti arvatust vähem. Äriinvesteeringute kasvu kärbiti 3,9 protsendilt 3,1 protsendini, sest tarkvarale ja teistele intellektuaalsetele varadele kulutati esialgse hinnanguga võrreldes vähem raha.

Hetkel kuum