Anu Lill • 12. august
Jaga lugu:
Börsiuudised
Ainult tellijale

Goldman Sachsi sõnul viib kaubandussõda USA majanduslangusesse

Hirmud USA-Hiina kaubandussõja pärast suurenevad ja Goldmani analüütikute arvates enne 2020. aasta USA presidendivalimisi kaubanduskokkulepet maailma kahe suurima majanduse vahel ei tule, kirjutas Reuters.

Donald Trump nimetab Hiinat valuutamanipulaatoriks ja kehtestab armutult uusi tariife. Hiina vastab enda sammudega.  Foto: AFP Scanpix

"Eeldatavasti hakkavad kehtima tariifid, mis on suunatud ülejäänud Hiinast pärit 300 miljardi USA dollari suurusele impordile," ütles pank klientidele saadetud teatises. USA president Donald Trumpi teatas 1. augustil, et kehtestab 1. septembriks Hiina importkaupadele 10protsendilise tariifi 300 miljardi dollari väärtuses, ajendades Hiinat peatama USA põllumajandustoodete ostmise.

Telli Äripäev

Äripäeva tellijal on ligipääs:
Äripäeva raadio­saadetele
kõigile artiklitele ja TOPidele
investor Toomase nõuannetele
Äripäeva Infopanga hõbepaketile
Jaga lugu:
Hetkel kuum